kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Rusya baskı yapılacak bir ülke değil"

Giriş Saati : 06.09.2008 13:35
Güncelleme : 06.09.2008 16:55
Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya'nın siyasi baskı yapılacak bir ülke olmadığını, bu tür girişimlerin sonuç vermeyeceğini söyledi.

ABD ve Batı ülkelerini isim vermeden eleştiren Medvedev, Gürcistan'ın insani yardım adı altında yeniden silahlandırılmaya devam edildiğini söyledi. Rusya lideri, "Gürcistan rejimi insani yardım adı altında silahlandırılmaya devam ediliyor. Biz kasırgadan zarar gören Karayip adalarına savaş gemilerimizle yardım götürsek bunu nasıl algılarlar." dedi.

Rusya Devlet Konseyi'nin açılışında bir konuşma yapan Medvedev, "Rusya asla kendi vatandaşlarının yaşamları ve onurları ile oynanmasına izin vermez. Rusya bundan sonra kendisine baskı yapılamayacak bir ülke olduğunu göstermiştir." dedi.

Medvedev Güney Osetya'da yaşananları buna kanıt olarak gösterdi. Çatışmanın kendi tercihleri olmadığına değinen Medvedev, "Uluslararası hukuk ve prensipler çerçevesinde, eşit şartlarda her zaman işbirliğine hazırız." dedi.

Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsız ve demokratik birer ülke örneği olacaklarını savunan Rusya lideri, "Abhazya ve Güney Osetya yeni devlet yapılanmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Yeni devletler sivil barış, ulusal uzlaşı ve demokratik prensiplerin en iyi örneğini oluşturacak." tespitinde bulundu.

CİHAN