kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP Deniz Feneri davasını izleyecek

Giriş Saati : 06.09.2008 11:54
Güncelleme : 06.09.2008 16:54
Yeni Haber
Frankfurt'ta devam eden Deniz Feneri e.V davasının, 9 Eylül'de yapılacak duruşmasını izlemek üzere CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK Üyesi Ali Kılıç Almanya'ya gidecek.

CHP MYK Üyesi Ali Kılıç yaptığı açıklamada, Almanya'nın Frankfurt kentinde devam etmekte olan Deniz Feneri e.V. davasının Alman ve Türk kamuoyu tarafından dikkatle izlenmekteyken, davanın Türkiye'deki muhataplarının sessizliği dikkat çekici olduğunu ifade etti. CHP'nin vatandaşlardan toplanan paraların nasıl kişisel çıkarlar için kullanıldığını, vatandaşların nasıl dolandırıldıklarının sonuna kadar takipçisi olacağını vurgulayan Kılıç, "Amacımız hiç kimseyi suçlamak değildir. İddianameye göre, işin bir ucunda Almanya'da adı bilinmeyen sadece muhtaç insanlara yardımcı olmak için bağışta bulunan binlerce iyi niyetli vatandaşımız, diğer ucunda ise, Deniz Feneri yöneticileri, RTÜK Başkanı ve hatta yine iddianamede yer aldığı gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bulunmaktadır" dedi.

Almanya'da son yarım asrın en büyük bağış skandalı davası olarak tarihe geçen Deniz Feneri davasının iddianamesinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının adının geçmesinin düşündürücü olduğunu kaydeden Kılıç, "Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın talimatıyla duruşmayı izlemek için Grup Başkanvekilimiz Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Pazartesi Almanya'ya giderek, Salı günü yapılacak olan duruşmaya katılacağız" dedi.

(ANKA)