kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hanna kasırgası Kanada'ya ulaştı

Giriş Saati : 06.09.2008 10:04
Güncelleme : 06.09.2008 16:55
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Hanna kasırgası Kanada'ya ulaştı
Haiti ve ABD kıyılarını hafta başından bu yana vuran ve 137 kişinin ölümüne neden olan Hanna kasırgası, Kanada'nın Atlantik Okyanusu'na kıyı eyaletleri olan New Brunswick ve Nova Scotia'ya ulaştı.

Kanada Meteoroloji İşlerinden yapılan açıklamada, hafta sonunda başta Yarmouth olmak üzere Atlantik'e kıyısı olan şehirleri saatte 85 kilometre hızla etkisi altına alacak fırtınanın, 50 ila 75 milimetre yağış bırakmasının beklendiği kaydedildi. Kasırga ve yağışların ekili alanları etkileyeceği belirtilen açıklamada, halktan sel baskınlarına karşı da önlem almaları tavsiye edildi.

Öte Yandan Kanada Kızılhaç Örgütü de, zaten yağışlı geçen bir yaz mevsiminin ardından Hanna kasırgası ile birlikte su baskınları beklediklerini açıkladı. Kanada Kızılhaç Örgütü Bölge Afet Yönetim Direktörü Bill Lawlor, halktan ev ve eşyalarını güvenliğe almalarını istedi. Evlerin bodrum katlarında oturulmamasını ve kıymetli eşya bırakılmamasını tavsiye eden Lawlor, ''bölge sakinleri 2003'teki Juan kasırgasında olanları biliyor. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı ve ekiplerimiz alarm halindeler'' dedi.

Juan Kasırgası'nda bölgede 8 kişi ölmüş, 200 milyon Kanada doları maddi hasar meydana gelmişti.

AA