kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Van'da vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, makam aracını durdurarak vatandaşlarla sohbet etti. Başbuğ, "Bu manzarayı hiç unutmayacağım" dedi.

Başbuğ: Bu manzarayı asla unutmayacağım

Atilla KORKMAZ - Hüseyin KAÇAR / SABAH
Giriş Saati : 06.09.2008 00:49
Güncelleme : 06.09.2008 02:13
Göreve geldikten sonra ilk gezisini kuvvet komutanları ile birlikte terörle mücadelede en büyük görevi üstlenen 2. Ordu Karargâhı'nın bulunduğu Malatya'ya gerçekleştiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Diyarbakır'da sivil toplum örgütleri ile yaptığı görüşmenin ardından dün sabah basın toplantısı düzenledi. Orgeneral Başbuğ, PKK'nın giderek bir kırılma noktasına doğru kaydığını açıklayarak, sivil toplum örgütleri de dahil her kesimden terörle mücadele için destek istedi.

'EŞZAMANLI ÇALIŞMA GEREK'
Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Orgeneral Başbuğ'un yanı sıra kuvvet komutanları da hazır bulundu. Türkiye'de bölücü terörle mücadelenin 1984'ten bu yana 24 yıldır devam ettiğine değinen Orgeneral İlker Başbuğ, şunları söyledi: "Eğer terörle mücadelenin sürecini kısaltmak istiyorsanız, mücadelenin tüm alanlarında, yani güvenlik, ekonomik, sosyokültürel, psikolojik, uluslararası ilişkiler alanındaki faaliyetlerin eşzamanlı ve koordineli yapılması zorunludur. Bunu sağlayamazsanız terörle mücadelenin süresini beklenen kısalığa çekmek mümkün değil."

'PKK KIRILMA NOKTASINDA'
Başbuğ, terörle mücadelede sivil toplum örgütlerinin de çok önemli bir yere sahip olduğuna inandıklarını kaydederek şunları söyledi: "Bu nedenle Diyarbakır'da sivil toplum örgütü başkanları ve liderleri ile bir toplantı yaptık. Sivil toplum örgütlerinin görüşlerini, düşüncelerini dinledik. Bizim bundan sonra yapacağımız; buradan aldığımız izlenimleri, görüşleri ve önerileri hükümet başta olmak üzere ilgili makamlara aktarmak." TSK'nın hedefinin PKK belasının etkinliğini en kısa sürede sonlandırmak olduğunu kaydeden Orgeneral Başbuğ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün gelinen noktada bölücü terör örgütü kırılma noktasına doğru gidiyor. Önemli olan ülke olarak tüm kurum ve kuruluşları ile bölücü örgüte daha ağır darbeyi vurmak."