kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şeflik kariyeri, Liverpool Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nın şef yardımcılığı yapmasının ardından sürekli yükselerek devam eden Mehta’nın ilk orkestra şefliği Aida operasıyla 1965’teydi.

Dünyaca ünlü şef İstanbul'da

HANDE ŞARMAN - HABER MERKEZİ
Giriş Saati : 03.09.2008 00:28
Dünyanın en büyük şeflerinden biri olarak kabul edilen Hint asıllı Zubin Mehta, bu akşam sürpriz programla Türk müzikseverlerin karşısına çıkacak..
6'ncı Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali, ilk kez 1967'de ülkemize gelen, dünyanın en büyük şeflerinden Zubin Mehta'yı (72) ağırlayacak. Sürpriz bir programla Türk müzikseverlerin karşısına çıkacak olan Mehta, bu akşam 21.30'da Aya İrini'de izlenebilecek. 28 Ağustos'ta Ahmet Özhan ve Funda Arar'ın Aya İrini'deki konserleriyle açılışı yapılan festival, 29'unda Cemal Reşit Rey'deki tango şovu, 31'inde yine Cemal Reşit Rey'deki Alla Turca ve aynı gün İkitelli'de Yavuz Bingöl ve Gasparyan konserlerinin ardından 1 Eylül'deki Esma Redzepova ve Ensemble Teodosievski performanslarıyla devam etmişti. Festivalin bu akşamki etkinliği ise dünyaca ünlü şef Zubin Mehta'nın Aya İrini'de gerçekleştireceği konser. Mehta, 1985'ten bu yana daimi şefliğini üstlendiği Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası'yla performans sergileyecek.

VİYANA'DA EĞİTİM ALDI
Bombay Senfoni Orkestrası'nın kurucusu ve şefi, kemancı Mehli Mehta'nın oğlu olan Zubin Mehta, 1936 Hindistan doğumlu. Mehta, Viyana'da müzik eğitimi aldıktan sonra Los Angeles Filarmoni Orkestrası, Montreal Senfoni Orkestrası ve New York Filarmoni Orkestrası gibi dünyanın en önemli orkestralarında müzik yönetmenliği yaptı. Unvanları ve görevleri arasında İsrail Filarmoni Orkestrası'nın başdanışmanlığı, onursal şefliği ve yaşam boyu müzik direktörlüğü de bulunan Mehta, konuk şef olarak pek çok yerde konserler verdi.