kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Cildinizin kodunu 'maya' ile koruyun

Sema KUMBARACI
Giriş Saati : 02.09.2008 18:36
Cilt bakımının lider ülkesi İsviçre, ekmekten gelen güzelliği keşfetti. Bilim adamlarının ekmek mayası zarından elde ettiği 'CM Glukan' maddesi, sağlıklı ciltlerin koruyucu meleği gibi oldu..
Kozmetik sektörünün dev pastasından her zaman büyük bir dilim koparan İsviçreli dermatologlar, ekmek mayasının cilt üzerindeki mucizevi etkisi ile sağlıklı güzelliğin şifresini çözdü. Ülkemizde de kişisel bakımına özen gösteren hanımların ve beylerin tercih ettiği Skincode adlı ürünlerde kullanılan ekmek mayası bazlı 'GM Glucan'; hücrenin yenileme hızını artırma ve cildin bağışıklık sistemini güçlendirme özellikleriyle öne çıkıyor.

ÜÇ YILLIK ARAŞTIRMA
20 kişilik bilim ekibinin 3 yıl süren araştırmalar sonucu elde ettiği 'GM Glucan'; cilt bakımında kullanılmak için uzun işlemlerden geçiyor. 400 kilo mayadan ancak 8 kilo ürün elde edilebiliyor. Skincode'un 44 yaşındaki sahibi Nicholas Massalsky, araştırma aşaması 1 milyon İsviçre Frangı'na mal olan ekmek mayasının 'iyileştirici' etkisini bizzat yaşadığını belirterek, "GM Glucan sayesinde cildim her zaman dikkat çeker. Yaşımın gerçekten 44 olduğuna kimse kolay kolay inanmaz" diyor.

KORUYUCU İÇERMİYOR
Nicholas Massalsky, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 45 ülkede 'sağlıklı güzelliğin kodu' sloganıyla satışa sunulan Skincode ürünleriyle ilgili şu bilgileri veriyor: "Sadece yetkili eczanelerde satılan ekmek mayalı ürünlerimiz boya ve herhangi bir koruyucu madde içermiyor. Bebekler hariç herkes tarafından kullanılabilen GM Glucan'lı kozmetikler, hayvansal katkı maddesi de içermiyor." Skincode ürünleri; Türkiye'de Alderma Dermokozmetik tarafından 'cilt sorunlarınız için acil çözüm noktası' konsepti ile tüketiciye ulaşıyor.
Haberin fotoğrafları