kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ABD'DE ÜNLÜ... Yurtdışında yankı uyandıran makaleleleri yayınlanan Doç. Dr. İbrahim Bildirici Amerikan Perinatoloji Cemiyeti'nin Türkiye'den tek üyesi... Bildirici çifti bir yıldır Kahramanmaraş Özel Hayat Hastanesi'nde çalışıyor.

Washington'ı terk edip Kahramanmaraş'ı seçti

Sırrıberk ARSLAN - SABAH
Giriş Saati : 03.09.2008 00:41
Çocuklarının Türkiye'de yetişmesini isteyen başarılı doğum uzmanı öğretim görevlisi olduğu Washington Üniversitesi'ni bırakıp döndü..
Türkiye'den yurtdışına beyin göçü yaşanırken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Bildirici, kendisi gibi doktor ve radyoloji uzmanı olan eşi ile birlikte ABD'den Kahramanmaraş'a döndü. Öğretim görevlisi olduğu Washington Üniversitesi'ni bırakan Doç. Dr. Bildirici, "Hem çocuklarımız ABD'li değil, Türk gibi yetişmeli diye düşündük, hem de uzmanlık alanım olan anne karnında tanı ve tedavi konusunda ülkeme hizmet etmek istedim" dedi. İbrahim-Tülin Bildirici çiftinin Buğun Mert (6) ve Selin (4) adlarında iki çocuğu bulunuyor.

HAYATI BAŞARILARLA DOLU
2001'de Washington Üniversitesi'nde Perinatoloji (anne karnında ve doğumda çocuk sağlığı) üst ihtisasına kabul edilen Bildirici doçentlik unvanını, ABD'deyken başvurduğu GATA'dan 2006 yılında aldı. Doç. Dr. İbrahim Bildirici, halen anne karnında bebeğin akciğer gelişiminin test edilmesi ve hızlandırılması gibi konularda araştırmalar yapıyor.