kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nuri Ergin ve kardeşinin 2000'de Uşak Cezaevi'ndeki isyanda içeriden çekilmiş yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Veli Küçük-Nuriş çetesi bağlantısı

SABAH
Giriş Saati : 03.09.2008 00:25
Uşak Cezaevi'ndeki isyana ait ortaya çıkan yeni görüntülerde Nuri Ergin, Sabancı suikastı sanığı Duyar'ı öldürttüğünü söylüyor. Vedat Ergin ise "Veli Küçük'ü ara, bizi sor" diyor..
Sekiz yıl önce Uşak Cezaevi'nde kanlı bir isyan çıkaran Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin'in şok itiraflarının bulunduğu görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, çete lideri Nuri Ergin, Sabancı suikastının faili Mustafa Duyar'ı kendisinin öldürttüğünü belirterek "Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü" diye bağırıyor. Vedat Ergin ise "Devlet için mermi sıktık" derken, "Veli abiyi ara. Veli Küçük'ü ara bizi sor" diyor. 2000'de Uşak Cezaevi'nde Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin'in 200 adamıyla çıkardığı isyanda 118 kişi rehin alındı. Yakılan ve gözleri oyulan 5 kişi ise öldürüldü. Olaylar sırasında habercilerin dışarıdan aldığı görüntülerin dışında içeriden de alınan görüntüler olduğu Ergenekon soruşturmasının ardından ortaya çıktı.

'DEVLET ÖLDÜRTTÜ' İDDİASI
Görüntülerde isyan sırasında Nuri Ergin önce pencereye çıkıyor ve Sabancı suikastı faili Mustafa Duyar'ı öldürttüğünü söylüyor. Ergin: "Dinleyin. Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü. Ben öldürttüm. Şimdi canlı söylüyorum." Ardından pencereye elinde bir tabanca ile kardeşi Vedat Ergin çıkıyor. Yanında yüzlerini maskelerle kapatmış adamları olan Ergin, şöyle konuşuyor: "Biz bu devlet için kurşun sıktık. Hem de sizin için, hem de asker için". Silahını çıkarıp gösteren Vedat Ergin: "Bak bak. Veli abiyi ara. Veli Küçük'ü ara bizi sor. Başka bir şey söylemiyorum."

GÖRÜNTÜLER İDDİANAMEDE
Görüntülerde ortaya çıkan ifadeler Ergenekon İddianamesi'nde ise şöyle yer aldı: "Soruşturma sırasında cumhuriyet başsavcılığımıza gelen ihbar mektubu içerisindeki CD'deki görüntülerde Nuri ve Vedat Ergin'in Mustafa Duyar'ın öldürülmesi olayını Veli Küçük'ün azmettirdiği yönünde ifadelerin yer aldığı görülmüştür. Hatta Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin Mustafa Duyar'ın öldürülmesi olayını devlet adına gerçekleştirdiklerini zannettikleri anlaşılmaktadır."