kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fatura Skibbe'ye

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynanan maçta Galatasaray, Steaua Bükreş'e 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde edemedi.

EBRU KILIÇOĞLU: MAALESEF RUHU YOK (SABAH)


Oyun hafif bir Galatasaray rüzgarı ile başlıyor gerçi. Ama sonra bu rüzgar mutedil dalgalı hale geliyor, ılımlı ılımlı esiyor, genelde de duruyor ilerleyen dakikalarda. Tek neti var ilk yarının. 5'te Nonda'nın asistini kaleye gönderen ama 'üst direkle' yüzleşen Kewell'ın vuruşu. Bunun dışındakiler daha çok pozisyoncuk kalıyor. Her iki taraf da organize olamıyor, olmaya da çalışmıyor.

* GALATASARAY- STEAUA BÜKREŞ MAÇINDAN KARELER...

Sarı-kırmızılılarda en zayıf halka Topal, sarsaklıyor. Ayhan ona ayak uydurup Lincoln de 'hayalet' futbolcu olunca Galatasaray'ın 'göbeği çatlıyor', kanatlar uçamıyor. İkinci yarıda 53'te Arturo'nun üst direkten dönen 'numunelik' şutu dışında iki tarafın da net bir çabası yok. Ama yan hakemin canı durağan maç seyretmekten sıkılmış olacak ki, 57'de açık ara ofsayt olan Nicolita'nın golünü 'geçer akçe' sayıp golü ev sahibine yazdırıyor.

Her ne kadar Avrupa macerası UEFA Kupası ile sürecek olsa da Galatasaray'ın Bükreş'te yaşadığı 'geri dönüş' değil bir anlamda 'kesin dönüş' oluyor.

LEVENT TÜZEMEN: SKİBBE İFLAS ETTİ (SABAH)

G.Saray'ı Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde eleyen ilk takım oldu Steaua.
Oysa Steaua kuradan çıktığında G.Saray yönetimi "Bundan iyisi olamaz" demişti. Hatta "Kesin eleriz" diye avuçlarını erken kaşıyanlar bile vardı. Ama evdeki hesaplar İstanbul'da şaştı; sonra da Bükreş'te iflas etti. Bence bu elenmeyle Skibbe de iflas etti. G.Saray'a galibiyet gereken maçta Skibbe'nin çift forvet oynatmaması korkaklıktı. Tek forvet Nonda da Steaua savunması arasında zavallıları oynadı.

İkinci yarı seyircinin sesini yükseltmesi ile vites büyüten Steaua, G.Saray'ı perişan etti. Steaua forvetleri hızlı hücumlarla adeta G.Saray kalesini dövdü. Golden sonra şuurunu kaybeden G.Saray'lı oyuncuların hali perişandı. Eğer Moreno, Artur, Nikolita son vuruşlarda acele etmeseydi G.Saray Bükreş'te unutamayacağı bir hezimet yaşardı.

Steaua'lı futbolcular yüreklerini koyarak oynarken Skibbe'li G.Saray lejyonerler ordusunu andırıyordu.

AHMET ÇAKAR: DÖKÜLDÜLER! (SABAH)

G.Saray sadece Şampiyonlar Ligi'ni kaybetmedi; belki de Skibbe'yi kaybetti. Galatasaray sadece milyonlarca euro kaybetmedi; belki de yeni gelen transferlerin karizmaları çizildi.

Koskoca Galatasaray rakip kaleye bir şut atamadı. Şut atmıyorsunuz, kanatlardan sıfıra inemiyorsunuz. O halde maçı nasıl kazanacaksınız.

Mehmet Topal iyi değildi. Ayhan da öyle... Çok fazla kendi defanslarına yakın oynuyorlar. Adeta işin kolayına kaçıyorlar. Ön libero demek, sadece savunma görevi yapmak değildir. Hücumda da gerekli organizasyonları yapıp ileri çıkabilmektir. Linderoth ve Hakan Balta sadece savunma özellikleri iyi olan futbolcular. Kanatlardan bindirseler de yetenekleri kısıtlı olduğu için hücum yönleri sürekli aksıyor.

Dedik ya, Galatasaray dün gece çok şey kaybetti. Oynayan hiçbir oyuncunuz vasatı bulamazsa hakem kararları da aleyhinize oluyor. Tıpkı Galatasaray'ın dün gece yediği ilk goldeki önemli hakem hatası gibi. Maçı genelde objektif yönetmeye çalışan İtalyan hakem, yardımcısının açık bir ofsaytı görememesi nedeniyle skoru etkiledi.

Ama dün gece Galatasaray öyle kötü oynadı ki, hakemler bu ofsaytı doğru görseler bile gol atacak bir görüntüyü maçın hiçbir dakikasında sergileyemedi.

ZAFER ERTEM: FATURA SKİBBE'YE (FOTOMAÇ)

Ben bugün yönetici olsam kimse kusura bakmasın Skibbe'nin biletini maç bitimi itibarıyla Bükreş'te keserdim acımadan, göz yaşına bakmadan. Sadece Alman hoca mı, yardımcısı Ümit Davala da faturanın yarısını üstlenmeli. Skibbe'nin ilk maçta çıkardığı kadroya ses çıkarmadığı, çıkardıysa da sözünü geçiremediği ya da kararı protesto etmediği için. G.Saray ilk maçta Skibbe'nin araştırmadan aklını kullanmadan sahaya sürdüğü yanlış kadro yüzünden prestijin ötesinde en az 10 milyon euro da kaybetti. Sarı-kırmlızılı yönetimde 'ucuz etin yahnisi bol olur' kıvamında tercih ettiği ucuz teknik adam yüzünden karizmayı çizdirdi. G.Saray artık UEFA şansını deneyecek. Maçı kritize etmenin bu aşamada bir anlamı yok. Aslında sahaya çıkan 11 ideal onbir.

G.Saray'ın elinde sadece UEFA kozu kaldı. Bu kupanın 2000'de sahibi olan sarı-kırmızılıların Baros'lu, Kewell'lı, Nonda'lı Arda'lı, Meira'lı kadro ile hatırı sayılır başarılar elde edeceğinden eminim ama kaçan balık büyük olur misali doğrusu bu kadar basit elenmeyi de G.Saray'a yakıştıramıyorum. Yönetime tekrar sesleniyorum eğer maliyeti 2 milyon euro'luk Michael Skibbe'nin bu başarısızlığı görmezden gelirseniz onu yüreklendirirseniz yıllar sonra 30 milyon euro harcayıp oluşturduğunuz bu kaliteli takıma yazık etmiş olursunuz, benden söylemesi.
21:00
Beşiktaş - Siroki Brijeg
UEFA Kupası 2. eleme turu rövanş maçı (Futbol Smart)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00