kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baros İstanbul'da

Yeni Haber
Galatasaray, Olympique Lyon takımından transfer ettiği Çek futbolcu Milan Baros ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Milan Baros, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Merkezi'nde düzenlenen törenle, kendisini sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreninde kulüp başkanı Adnan Polat, ikinci başkan Mehmet Helvacı, başkan yardımcısı Yiğit Şardan ile yöneticiler Mümtaz Tahincioğlu, Faruk Bil ve Ali Haşhaş hazır bulundu.

Başkan Adnan Polat, Milan Baros'un transferi için uzun süre çaba harcadıklarını belirtirken, bu transferin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan yöneticiler Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'e teşekkür etti.

Yeni transfer Milan Baros ise İstanbul'da çok güzel anıları bulunduğunu belirterek, ''Kewell ile birlikte burada Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştuk. Yeni kulübüm Galatasaray ile de büyük başarılara imza atacağız'' dedi.

Baros, Hakan Şükür'ün yerine transfer edildiğinin hatırlatılması üzerine de, ''Hakan Şükür, Türkiye'nin, belki de Avrupa'nın en önemli golcülerinden, hücum oyuncularından biriydi, ancak ben kimseyle karşılaştırılmak istemem. Ben burada güzel futbol oynamak, takıma yardım etmek istiyorum'' diye konuştu.

''KARAR VERMEM KOLAY OLDU''

''Galatasaray'a imza atmak benim için çok kolay bir karar oldu'' diyen Baros, ''Galatasaray, başarılarıyla bilinen bir kulüptü, bu başarıları umarım sürdüreceğiz'' dedi.

Baros, ''Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçıyla ilgili neler düşünüyorsun?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Türk futbolu, milli takımlar düzeyinde olduğu kadar, kulüpler düzeyinde de başarılı. Geçmişte başarılı olduğu gibi, gelecekte de başarılı olacağını düşünüyorum. Galatasaray'a karşı Liverpool'da oynamıştım ve önemli anılarım var. Buradaki maçın başlamasından 1.5 saat öncesinde stat doluydu ve bu önemli. Türkiye'nin hızlı bir biçimde ilerleyeceğini düşünüyorum.''

''HERKES GALATASARAY'IN TURU ATLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORDU''

''Steaua Bükreş maçını izledin mi? Galatasaray'a daha önceden transfer olmak ister miydin?'' biçimindeki bir soruyu Baros, ''Futbol bu, ne zaman ne olacağı belli olmaz. Futbolun güzelliği burada. Herkes Galatasaray'ın turu geçmesini bekliyordu. Geçemediği için hepimiz üzgünüz. Şimdi bunu unutma ve Galatasaray'ın bu sezon da çok başarılı olacağına inanma zamanı'' diye yanıtladı.

''AVRUPA'DA OLMAZ''

İstanbul'a gelişinde taraftarların kendisine yaptığı karşılama törenini, ''Çok özel bir şey'' diye anlatan Baros, ''Avrupa'da hiç olmaz. Yanınızda taraftar olması sizi başarıya iten bir unsurdur'' dedi.

''6 HAFTADIR İDMAN YAPIYORUM''

Baros, 15 Temmuz'dan itibaren Olympique Lyon takımıyla idmanlara çıktığını söyledi.

Bu dönemde hiç sakatlamadığını ve iyi çalıştığını kaydeden Baros, 6 haftalık bir çalışma dönemi geçirdiğini anlattı.

Baros, ''Performansında son yıllarda düşüş olduğunu kabul ediyor musun?'' sorusu üzerine, ''Futbolun birçok farklı ögesi vardır. Bu, benim için geçmişte kaldı. Geleceğime bakıyorum. Bir takım içinde büyük isimlerin olması önemlidir ama herşeyden önce takımın başarısı, maç kazanması önemlidir. Maç kazanınca geriye dönük şeyleri düşünmemek gerekir'' diye konuştu.

15 NUMARALI FORMAYI GİYECEK


Baros, imza töreninin sonunda 15 numaralı yeni formasını elinde tutarak basın mensuplarına poz verdi.

Galatasaraylı taraftarlar da Baros'un imza töreni sırasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nin önüne geldi. Yaklaşık 50 kişilik taraftar grubu, Çek futbolcuya sevgi gösterilerinde bulundu.

AA
21:00
Beşiktaş - Siroki Brijeg
UEFA Kupası 2. eleme turu rövanş maçı (Futbol Smart)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00