kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Final için çok mücadele verdim"

Yeni Haber
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 100 metre engellide temsil eden Nevin Yanıt, memleketi Mersin'de, Vali Hüseyin Aksoy tarafından kabul edildi.

Olimpiyat hazırlıkları sırasında kendisine verilen destek için Mersin Valisi Aksoy'a teşekkür eden Yanıt, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, olimpiyatlara katılmayı her zaman hayal ettiğini belirterek, ''Pekin'de final koşmayı çok istiyordum. Bunu yaşamanın mutluluğunu duyuyorum'' dedi.
Final koşabilmek için çok emek ve mücadele verdiğini, fakat heyecanına yenik düştüğünü anlatan Yanıt, şöyle devam etti:

''Olimpiyatlarda dünyanın en iyi atletleriyle yarışıyoruz. Ben de dünyanın en iyi 12 atleti arasına girdim. Aslında bu açıdan bakıldığında çok sevindirici bir durumla karşı karşıyayız.''

''Oradaki müsabakaları izlemek hırsıma hırs kattı'' diyen Yanıt, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki yıl, Akdeniz Oyunları, UNIVERSIAD ve Almanya'da yapılacak Dünya Şampiyonası var. Önümüzdeki yarışmalar için umutluyum. Bundan sonra yapılacak müsabakalardan iyi derecelerle dönüp, güzel ülkeme sevinçler yaşatmak istiyorum.''

Mersin'de tartan pist olmaması nedeniyle toprakta çalıştığını anlatan Yanıt, ''Yapımına kısa süre sonra başlanacak tartan pist beni şimdiden heyecanlandırıyor. Bir atlet için tartan pist önemli bir etken. Şimdiye kadar kamp dışında genelde toprakta çalışmak zorunda kaldım. Fakat bazı gazetelerde çıkan 'tartan pist olsa Nevin daha iyi sonuçlar elde edebilirdi' şeklindeki yorumlara katılmıyorum. Çünkü ben, 23 yaş altı Avrupa şampiyonluğunu da toprakta çalışarak elde ettim'' diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy ise, yarışları büyük bir heyecanla izlediklerini vurgulayarak, ''Aslında Nevin normal derecesinin altında bir derece yaptı. Elde ettiği başarıdan daha iyisini gerçekleştirebilecek yeteneğe sahip'' dedi.

Sporcularının tecrübe kazandığını ve ilerleyen süreç için daha büyük başarıların yakalanmasında etkili olacağını ifade eden Aksoy, 2009 yılında yapılacak tüm müsabakalara Nevin Yanıt başta olmak üzere tüm sporcuları hazırlayarak destekleyeceklerini kaydetti.

Tartan pist çalışmalarına da değinen Aksoy, planların hazırlandığını, ihalenin ise bugün itibariyle açılacağını, uluslararası standartlara uygun tesisin ise 2009 yılının nisan ayına kadar tamamlanacağını kaydetti.
21:00
Beşiktaş - Siroki Brijeg
UEFA Kupası 2. eleme turu rövanş maçı (Futbol Smart)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00