kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Steaualılar Galata'yı bitirdiler"

Yeni Haber
Dün akşam Galatasaray'la oynanan ve Steua Bükreş'in 1-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi'ne kalması Romen basınında geniş yer aldı.

Haberi tarihte Osmanlı ile yapılmış savaşların devamı olarak veren Jurnalul National gazetesi 'Rovine Savaşı 1395 - Podul Inalt (Yüksek Köprü) savaşı 1475 - Ghencea (Bükreş stadyumu) 2008' olarak manşetine taşıdı. Jurnalul National'ın haberinde ayrıca, şimdiye kadar Türk takımlarının hiçbiri Steaua Bükreş karşısında galibiyet alamadığına değinerek, '1989'da Galatasaray, 1997'de Fenerbahçe, 2005'te Beşiktaş ve yine 2008'de Galatasaray Steaua Bükreş takımı karşısında boyun eğmek zorunda kaldı.'' dedi.

Çok satan gazeteler arasında sayılan Evenimentul Zilei Gazetesi ise, haberi ''Türklerin Celladı Banel Nicolitsa'' manşetiyle verdi. 'Galatasaray'a Nicolitsa yetti' diyen gazete haberinde, galibiyetle beraber Steaua Bükreş kulübü UEFA'dan 15,5 milyon euro alacağına değindi. Haberde ayrıca, Steaua Bükreş takım kaptanı Mirel Radoi'un, ''Bu maçta imkansızı başardık. Galatasaray eleme turlarında karşılaştığımız en güçlü rakipti. Galatasaray'ı geçtiğimiz için heykellerimizin dikilmesi gerekir.'' sözlerine yer verdi.

Aynı gazete'de Dorin Goian'nın ''İlk yarı bitiminde soyunma odasına gittiğimizde yazı tahtasında kimin yazdığını bilmediğim 'maçı almak için yüreğinizle oynamanız gerekir' sözlerinin yazılı olması kendilerini ateşlediğini söylediği'' açıklamasını sayfalarına taşıdı.

Spor gazetesi ProSport ise, haberi, ''Steaualılar Galata'yı bitirdiler'' manşetiyle vererek, ''Türkler Nikolitsa'nın golü karşısında diz çökmek zorunda kaldı'' yorumunu verdi. Gazete haberinde ayrıca, Nikolitsa'nın attığı golün ofsayt olduğunu belirterek, önemli olan hakemin golü sayması yorumunda bulundu.

Bir başka spor gazetesi olan Gazeta Sporturilor da ise, ''Maçın hakkı 5-0'dı'' başlığıyla verdiği haberinde, golün açık ofsayt olduğunu belirtti.

Steaua'nın 5 net gol pozisyonuna girdiğini belirten gazete, Steaua taraftarınında maç boyunca takımını destekleyerek, sıcak atmosferin sadece Türkler tarafından oluşturulmadığını gösterdiler yorumunu yaptı.

CİHAN
21:00
Beşiktaş - Siroki Brijeg
UEFA Kupası 2. eleme turu rövanş maçı (Futbol Smart)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00