kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

11 yaşında 31 madalya!

Yeni Haber
Manisa'nın Turgutlu ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören, Eyüp Sayan (11), 2 yıl içinde çeşitli müsabakalarda kazandığı 31 madalyayla ilçenin gururu oldu...
Turgutlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan spor okulunda 2006 yılında güreşe başlayan ve aldığı ilk derslerin ardından disiplinli çalışmasıyla Turgutlu Belediyesi Güreş Takımı'na giren Eyüp Sayan, milli takıma kadar yükselmeyi hedefliyor.

Güreş'e başladığı ilk yıl Edirne'de düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Minik 1'de Türkiye üçüncüsü, 2007 yılında Minik 2'de Türkiye ikincisi olan minik güreşçi, bugüne kadar katıldığı çeşitli müsabakalarda 11 altın, 11 gümüş, 9 bronz ve bir de kupaya sahip olmayı başardı.

Küçük güreşçi Eyüp Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazandığı madalyaların bugüne kadar aldığı disiplinli eğitimin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Genç bir sporcu olarak çok daha büyük başarılara imza atmayı ve daha çok madalya kazanmayı istediğini dile getiren Eyüp Sayan, ''En yakın zamanda Güreş Milli Takımında yer almayı ve ülkemizi dünyada temsil etmeyi istiyorum. En büyük hedefim bu ve bu hedefimi gerçekleştirmek için var gücümle çalışıyorum'' dedi.

EĞİTİMİNE VE GÜREŞE ANKARA'DA DEVAM EDECEK

Eyüp Sayan, güreşte bugüne kadar elde ettiği başarıların, ilerisi için sonuç vermeye başladığını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek, bir kaç ay önce Ankara Büyükşehir Belediyespor'a transfer olduğunu ve artık güreş ve eğitim öğretimini Ankara'da sürdüreceğini açıkladı.

Bulunduğu konumunun ve elde ettiği başarıların sadece kendi başarısı olmadığını da ifade eden küçük güreşçi, şunları kaydetti:
''Benim başarılarımda en büyük etken, öncelikle benim bugünlere gelmemi sağlayan ustalarım Halil Dinkçi, babam Ferzande Sayan, Kaymakamımız Sadettin Kalkan, Belediye Başkanımız Serhat Orhan, Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ölmez, Okul Müdürüm Zafer Kayıkçı, beden eğitimi öğretmenim Aykut Aydın ile bana ve güreşçi diğer arkadaşlarıma her zaman sponsor olan esnaf ve firmalardır. Eğer bunlar olmasaydı benim bu kadar başarıyı yakalamam imkansız olurdu. Allah onlardan razı olsun. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum.''
21:00
Beşiktaş - Siroki Brijeg
UEFA Kupası 2. eleme turu rövanş maçı (Futbol Smart)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00