kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sulukule'de yıkım - GALERİ

Yeni Haber
Fatih'te, ''Sulukule'' olarak bilinen ve yenileme alanı ilan edilen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerindeki bina ve gecekonduların yıkılmasına başlandı.

Fatih Belediyesi görevlileri, tarihi eser kapsamı dışında kalan ve daha önceden sahipleri ile anlaşma sağlanan çok sayıda bina ve gecekondunun yıkım işlemini yapmak için sabah saatlerinde Çevik Kuvvet polis ekiplerinin desteğinde ''Sulukule''ye geldiler.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Görevliler, önce, çoğunluğunun boşaltıldığı görülen binalardan, sahiplerince terk edilmeyen yapıları tahliye ettiler. Belediye ekipleri, daha sonra iş makineleri ile bölgedeki çok sayıda bina ve gecekondunun yıkım işlemine başladılar. Ekiplerin yıkım çalışmasının sürdüğü belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) iş birliğiyle yenileme alanı ilan edilen her iki mahalledeki yapıların yerine, ''Sulukule Projesi'' kapsamında 620 ev ve bir otel ile ticaret, kültür ve eğlence merkezi yapılacak.

YENİLEME ALANI İLAN EDİLEN MAHALLELERDEKİ YAKLAŞIK 10 YAPI YIKILDI

Fatih'te ''Sulukule'' olarak bilinen ve yenileme alanı ilan edilen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerindeki bina, gecekondu ve barakalardan oluşan 10 yapı, belediye ekiplerince yıkıldı.

Alınan bilgiye göre, yenileme alanı ilan edilen mahallelerde yer alan Cami Çıkmazı Sokak, Niyazi Mısri Sokak ve Kaleboyu Caddesi'ndeki bazı bina, baraka ve gecekonduların, Fatih Belediyesi ekiplerince sabah saatlerinde başlayan yıkım işlemi tamamlandı.

İş makineleriyle yıkılan yapıların, ''Kentsel Dönüşüm Projesi'' kapsamında ve sahipleriyle anlaşılarak yıkıldığı belirtildi. Yetkililer, çalışmaların bugünkü bölümünün sona erdiğini, yıkımı planlanan diğer binaların ise daha sonra yıkılacağını bildirdiler. Belediye ekiplerinin çalışmaları sırasında, panzer desteğindeki Çevik Kuvvet ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

(AA)