kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ruh ve beden hareketleri - GALERİ

Aybige DURUCAN - CosmoGIRL
Yeni Haber
Okula başlamadan önce, şekilli bir vücuda sahip olmak için bu hareketlerin üçer set halinde uygulamak yeterli... Toplamda 15 dakikanızı alacak olan bu aktiviteleri, haftada en az 3 defa yapmak lazım. Ayrıca haftada 5 gün, akşam yemeklerinden sonra 20 dakika yürümek de kalp atışını hızlandıracaktır. Bu egzersizler 6 hafta boyunca yapılırsa, istediğiniz star görüntüsünü elde edebilirsiniz!

*RUH VE BEDEN HAREKETLERİ...

BESLENME DERSİ: CosmoGIRL!'den sağlıklı beslenme tavsiyeleri

1. Çevrede bulunan bakkal, manav veya marketten aldığın sebze, meyve, balık, yağsız et ve düşük kalorili süt gibi ürünleri daha fazla tüketmeye özen göster. Üzerinde daha az işlem uygulanmış gıda maddeleri ile daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam süreceğinden emin olmalısın.

2. Metabolizmanı büyük bir ateş olarak düşün, ona ne kadar benzin koyarsan, o kadar fazla yanar. Bu yüzden gün boyunca sağlıklı bir şeyler atıştırarak metabolizmanın fazla çalışmasına yardım et.

3. İçerisinde karbonhidrat barındıran yiyecekleri (beyaz ekmek, makarna vs.) olabildiğince az tüketmeye çalış; çünkü bu yiyecekler kan şekerini yükseltir ve vücudunda yağ depolanmasına sebep olur. Bunun yerine, içerisinde tahıl bulunan kepek ekmeği, kepekli makarna gibi ürünleri tercih et.

4. Olabildiğince dışarıda yemek yememeye çalış; çünkü evde pişirip yediğin yemek her zaman dışarıdakinden daha sağlıklı olacaktır. (Kullanılan malzemeler ve hijyen açısından.)