kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zonguldak'ta yangın paniği

Yeni Haber
Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Asetilen Deposu'nun yanında çıkan yangın, paniğe neden oldu.

Polis araçlarının park edildiği Emniyet Müdürlüğü akaryakıt istasyonuna da sirayet etme tehlikesi yaşatan yangın, Türk Telekom şantiyesine ait vidanjörle kısa sürede kontrol altına alındı.

Üzülmez Caddesi üzerinde bulunan TTK Asetilen Deposu'nun yanındaki çalılıkların tutuşması sonucu çıkan yangın, büyük paniğe neden oldu. Oksijen-yakıt gaz kaynağında ve alevle kesme işlemlerinde kullanılan yanıcı gazlardan birisi olan asetilen deposuna yangının sirayet etmesi durumunda büyük tehlike yaşanacağını belirtiliyor.

Yangının meydana geldiği bölgede asetilen deposunun yanı sıra Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nün akar yakıt istasyonu ve Türk Telekom'un şantiyesi bulunuyor.

Polis araçlarının da tutuşma tehlikesi geçirdiği yangın, Türk Telekom şantiyesi çalışanlarının vidanjörle müdahalesi sonucu büyümeden önlendi. Tehlike arz eden yangına ilk müdahaleyi yapan Türk Telekom çalışanı Bayram Yılmaz, "Biz dumanları karşıdan gördük, ufak birşey yaktılar zannettik. Bir de baktık ki alev ve dumanlar çok hızlı ilerliyor. Hemen biz de arabayı çalıştırdık ve yangına müdahale ettik. Burada TTK'nın Asetilen tesisi var, tehlikeli patlayıcı. Ayrıca hemen üstünde polis araçları ve akaryakıt deposu ile bizim Telekom'un şantiyesi vardı. Eğer biz müdahale etmeseydik belki de çok büyük tehlike olacaktı" dedi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin de yağun bir şekilde çalışmasıyla kısa sürede etkisiz hale getirildi.

(CİHAN)