kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karadziç davasına bakan yargıçlar değişti

Yeni Haber
Sırp savaş suçlusu zanlısı Radovan Karadziç'in davasına bakan yargıçlar değiştirildi. Lahey'deki Savaş Suçları Mahkemesi, değişikliğin Karadziç'in isteği üzerine değil zanlının davasına başka bir mahkeme dairesinin bakmasına karar verildiği için olduğunu açıkladı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yakalanmasının ardından Lahey'e getirilen Karadziç, 31 Temmuz'da mahkemeye çıkarılmıştı. 1992 - 1995 yılların arasındaki savaşta Bosna Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin lideri olan Karadziç (63), 43 ay süren Saraybosna kuşatması ile 8 bin sivilin öldürüldüğü Srebrenitsa katliamı nedeniyle iki kez soykırım suçlamasıyla yargılanıyor. Karadziç, kendisine yönelik suçlamalara cevap vermesi üzerine 30 günlük süre tanınmıştı. Süre devam ederken Karadziç, davasına bakan Yargıç Alphons Orie'nin değişmesini istemişti.

Mahkeme, savcıların, Karadziç'in davası ile diğer zanlıların davasını birleştirmeyeceklerini ilettiklerini bu nedenle Karadziç'in davasına bakan yargıçların değiştiğini açıkladı. Mahkeme, yeni yargıçların Patrick Robinson, Jean-Claude Antonetti ve Iain Bonomy olduğunu bildirdi. Bu yargıçlardan hangisinin başkanlık edeceği netlik kazanmadı.

Karadziç, yargıç karşısına 29 Ağustos'ta çıkacak. Bu davada, Karadziç'in suçlamaları kabul edip etmediği sorulacak. Karadziç, tekrar sessiz kalırsa "suçlamaları kabul etmediği" kararı ile dava devam edecek.

CİHAN