kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Büyükelçinin Rus askerlerince alıkonması kabul edilemez"

Yeni Haber
Fransa Dışişleri Bakanlığı, Tiflis Büyükelçisi Eric Fournier'nin Gürcistan'daki Rus askerlerince üç saat süreyle alıkonmasını "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Bakanlık sözcü yardımcısı Frederic Desagneaux, "Büyükelçimizin hareket özgürlüğünün engellenmesi kabul edilemezdir. Bunu Rus makamlarına bildirdik" dedi.

Sözcü yardımcısı, bu olayın Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Rusya büyükelçisi ile Fransa büyükelçisinin ortak çalışmalarını tartışmaya açmadığını, bu çalışmaların Rus ve Gürcü esirlerin değiş tokuşunun kolaylaştırılmasına imkan sağladığını hatırlattı.

Desagneaux, Büyükelçi Fournier'nin Tiflis'e döndüğünü de kaydetti.

Fournier, Gürcistan'daki Rus güçleri tarafından Rusların elindeki Gori kenti yakınlarında üç saat tutulduğunu ve askerlerin kendisine hiçbir açıklamada bulunmadığını söylemişti.


"RUS GÜÇLERİ TARAFINDAN 3 SAAT GORİ'DE TUTULDUM"


Fransa'nın Tiflis Büyükelçisi Eric Fornier, Gürcistan'daki Rus güçleri tarafından Rusların elindeki Gori kenti yakınlarında 3 saat tutulduğunu açıkladı.

Fornier, AFP'ye telefonla yaptığı açıklamada, "Gomi'den dönerken Gori köprüsünde tutuldum. Askerler bana hiçbir açıklamada bulunmadı" ifadesini kullandı.

Gomi, Gürcistan'ın doğusuyla batısını birbirine bağlayan stratejik Gori kentine 30 kilometre kadar uzaklıkta bulunuyor ve hala Rusların kontrolünde.

Rusya Genelkurmay Başkanı yardımcısı Anatoli Nogovitsin ise, Rus askerlerinin, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi'nin temsilcileri ile Fransa Büyükelçisinin Gürcistan'da Rus ordusu tarafından oluşturulan "güvenlik bölgesine" girişine izin vermemekle yükümlü olduğunu, söz konusu grubun daha önceden Rus tarafına bilgi vermediğini kaydetti.

Gürcü ajansları, Gürcistan topraklarında bulunan Rus güçlerinin, Fransa'nın Tiflis Büyükelçisi Eric Fournier'yi gözaltına aldığını bildirmişti.

AA