kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Robot oyuncaklar görücüye çıktı

Yeni Haber
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte evlere giren robot oyuncakların sayısı da artıyor. Tayvan'da bugün başlayan robot fuarında en büyük ilgiyi bu türdeki oyuncaklar gördü. Yeni nesil robot oyuncakların kimi hayvan, kimi de insan şeklinde.

Köpek şeklinde tasarlanan robotlar yürüyebiliyor, oturabiliyor, takla atabiliyor ve bir çok hareketi yapabiliyor. Robotlar, belli aralıklarla prgramlarına yüklü hareketleri tekrar ediyor. Tayvanlı I-chung firması ürün müdürü Vic Wu, robotlarında toplam 17 hareket edebilen parça olduğunu, bu parçaların her biri için ayrı bir motor çalıştığını söyledi.

Fuardaki dinozor oyuncak robotları ise Amerikan malı. Çocukların oldukça sevimli bulduğu bebek dinozor robotlar geçen yıl piyasaya çıkmıştı. Fuarın basın sözcüsü Kenny Tsai, Pleo adındaki robotların ikinci jenerasyonunda dokunmayı hisseden 38 sensör olduğunu söyledi. Pleo'nun en büyük özelliği sevildiğini hissedebilmesi.

En çok ilgiyi toplayan robotlardan biri de MKS. Guinnes Rekorlar Kitabı'n girmeyi başaran MKS halen dünyanın en küçük robotu. Sadece 9 santimetre uzunluğundaki robot insan şeklinde. MKS müzik eşliğinde dans edebiliyor. Fuara özellikle gençler büyük ilgi gösteriyor.

CİHAN