kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MGK'dan terörle mücadelede kararlılık çıktı

Yeni Haber
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, ''Ülkemizin birliğine, bölünmez bütünlüğüne, ulusun yaşama hakkına ve huzuruna kasteden bölücü terör örgütü ve yandaşlarının, devletimizin ve ulusumuzun azmi ve dayanışması karşısında amaçlarına ulaşamayacakları bir kez daha vurgulanarak, terörle mücadelenin bütün unsurlarıyla sürdürülmesi yönündeki kararlılık ifade edilmiştir'' denildi.

MGK Genel Sekreterliğinin yayımladığı bildiride, MGK'nın olağan toplantısının İstanbul'da yapıldığı belirtildi.

Toplantıda, ülke genelindeki asayiş ve güvenlik durumunun ele alındığı belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi:

''Ülkemizin birliğine, bölünmez bütünlüğüne, ulusun yaşama hakkına ve huzuruna kasteden bölücü terör örgütü ve yandaşlarının, devletimizin ve ulusumuzun azmi ve dayanışması karşısında amaçlarına ulaşamayacakları bir kez daha vurgulanarak, terörle mücadelenin bütün unsurlarıyla sürdürülmesi yönündeki kararlılık ifade edilmiştir.

KAFKASLAR

Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesinde başlayan ve Rusya Federasyonu'nun müdahalesiyle birlikte geniş çaplı bir silahlı çatışmaya dönüşen gelişmeler ile söz konusu çatışmanın sona erdirilmesini teminen yapılan girişimler ayrıntılı biçimde ele alınmıştır. Güney Kafkasya'da çözümsüz kalan ihtilafların ve bu çerçevede son gelişmelerin bölgenin barış ve istikrarına etkileri ile muhtemel yeni gerginliklerin önlenmesi amacıyla alınabilecek tedbirler değerlendirilmiştir.

Türkiye, öteden beri Güney Kafkasya'daki ihtilafların ilgili ülkelerin toprak bütünlükleri temelinde barışçı yöntemlerle çözülmesi gerektiğini savunmuştur. Bu anlayıştan hareketle söz konusu ihtilafların çözümüne katkıda bulunulmasına devam edilmesinde mutabık kalınmıştır.

KIBRIS VE IRAK

Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin olarak, kapsamlı müzakerelerin 3 Eylül 2008 tarihinde başlatılması kararı ışığında, çözümün temel unsurları ayrıntılı biçimde ele alınmıştır. KKTC ile sürdürülen yakın işbirliği ve dayanışmanın, müzakere sürecinde de büyük bir hassasiyetle devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır.

Sayın Başbakan'ın 10 Temmuz 2008 tarihinde Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ihdas edilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi çerçevesinde somut projelerin hayata geçirilmesinde mutabakata varılmıştır.

Tesis edilen yapısal işbirliğinin Irak ile ikili ilişkilerimizin her alanda geliştirilmesine katkı sağlayacak bir platform halini alabileceği değerlendirilmiş, bu amaçla karşılıklı ziyaretlerin ve temasların artırılmasının ve ahdi çerçevenin süratle tamamlanmasının önemi vurgulanmıştır.''

Bildiride ayrıca ''dört yıldır Milli Güvenlik Kurulu üyesi olarak, Kurul'un mesaisine önemli katkıda bulanan'' Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a, Kurul üyelerinin teşekkürlerini ve bundan sonraki yaşamına ilişkin sağlık ve esenlik dileklerini ifade ettikleri de belirtildi.