kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İspanyol uçağı pistte alev aldı

DIŞ HABERLER
İspanya'nın başkenti Madrid'den Kanarya Adaları'na giden Spanair'in MD-82 tipi yolcu uçağı pistten çıkarak alev aldı. 153 kişinin öldüğü bildirildi..
İspanya'nın başkenti Madrid'de korkunç uçak kazası. Barajas Havalimanı'nda dün meydana gelen kazada 153 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Yerel saatle 14.45 (TSİ 15.45) sıralarında meydana gelen kazada, İspanyol havayolu şirketi Spanair'e ait uçak pistten çıktı. JK 5022 sefer sayılı Madrid-Las Palmas (Kanarya Adaları) seferi yapan uçağın kalkışının ardından 200 metre yükseldikten sonra sol motorunda yangın çıktığı belirtildi. Görgü tanıkları, motorda yangın çıkmasının ardından pilotun acil iniş yaptıktan sonra, bir süre sürüklenen uçağın pistten çıkarak parçalandığını ve yandığını bildirdiler. Yetkililer 15 yaşındaki MD- 82 tipindeki yolcu uçağının yerel saatle 13.00'te kalkması gerekirken bir mekanik arıza nedeniyle terminale geri döndüğü, kazanın ikinci kalkışta meydana geldiği kaydedildi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

172 KİŞİ VARDI
Uçakta 6'sı mürettebat 172 kişinin olduğu belirtildi. Uçakta bir Türk yolcunun da bulunduğu belirlendi. Kazanın ardından havalimanının büyük bir kısmını dumanlar kapladı. Madrid acil kurtarma servisi SAMUR'dan bir yetkili, ekiplerinin yaralıları ve ölenleri uçaktan çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Yetkililer, olayın çok büyük bir facia olduğunu kaydetti. Ekipler, ağaçlık bir bölgede yanan uçağın soğutulması için özel uçaklar ve itfaiye araçlarıyla su pompaladı. Kazadan dolayı tatilini yarıda keserek Madrid'e gelen Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero da havaalanına giderek, yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uçak kazası nedeniyle İspanya Kralı Juan Carlos'a mesaj göndererek taziyelerini iletti.

*AVRUPA'DA SON 15 YILDA MEYDANA GELEN BÜYÜK UÇAK KAZALARI
Haberin fotoğrafları