kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Romanya Devlet Başkanı Basescu İstanbul'da

Yeni Haber
Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, İstanbul'a geldi. Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çırağan Sarayı'nda bir araya gelecek olan Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu'nun uçağı, saat 15.30'da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından karşılanan Basescu, bir süre Devlet Konukevi'nde dinlendikten sonra havalimanından ayrıldı.


BASESCU, RUSLARLA GÜRCÜLERİ DOĞRUDAN MÜZAKERELERE ÇAĞIRDI

Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, Ruslarla Gürcüleri doğrudan müzakerelere çağırdı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile görüşen Basescu, düzenlenen ortak basın toplantısında, "Gürcistan Rusya ile doğrudan müzakerelere başlamanın yolunu bulmalı" dedi.

Ülkesinin Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu yeniden dile getiren Basescu, "Rusların söz verdikleri ve çatışmalara son veren anlaşmanın öngördüğü gibi Gürcü topraklarından çekilmemesini hayal bile edemediğini" kaydetti.

Basescu, Romanya'nın Gürcistan'a ilaç ve tıbbi malzeme dahil 1,2 milyon avroluk yardımda bulunduğu da söyledi ve bu yardımın bir bölümünün Cumhurbaşkanlığına ait uçakla taşınacağını belirtti.

Saakaşvili de Rusların durumu daha da karmaşık hale getirdiklerini belirttiği açıklamasında, Rusları Gürcistan'ın farklı stratejik noktalarında yeni mevziler almakla suçladı.

ROMANYA CUMHURBAŞKANI BASESCU GÜRCİTAN'DA

Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e geldi.

Basescu, Ukrayna'dan başladığı Karadeniz Bölgesi'nde güvenliğin sağlanması için Karadeniz'e komşu ülke liderleriyle görüşmelerine bugün de devam ediyor. Ukrayna, Moldova ve Azerbaycan'da temaslarda bulunan Romanya lideri bugün Gürcistan'ı ziyaret ediyor. Basescu'nun, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile yapacağı görüşmede Güney Osetya bölgesindeki son gelişmeleri ele alacağı ifade ediliyor.

Basescu'nun Türkiye'yi de ziyaret etmesi bekleniyor.

AJANSLAR