kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlk maçlar her zaman zor olur!

Yeni Haber
Fenerbahçeli futbolcu Yasin Çakmak, Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile yapacakları maçın zorlu geçeceğini, zorlukların üstesinden gelerek sezona 3 puanla başlamak istediklerini ifade etti...
Sarı-lacivertli futbolcunun FBTV'ye yaptığı açıklamalar kulübün internet sitesinde de yayınlandı.

Sezon öncesi hazırlık çalışmalarının iyi geçtiğini ancak halen bazı eksikleri bulunduğunu ifade eden Yasin, Gaziantepspor'un güçlü bir ekip olduğunu anlatarak, ''Hava şartları zor. Her zaman için ilk maçlar zor olur. Fakat bizim yapmamız gereken Fenerbahçe olarak zorlukların üstesinden gelmek ve şartlar ne olursa olsun galip gelmek. İnşallah, milli takımdaki arkadaşlarımızın da katılımıyla iyi bir başlangıç yaparız'' diye konuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında FK Partizan ile yapacakları mücadeleyi de değerlendiren Yasin, ilk maçta deplasmanda aldıkları 2-2'lik beraberliğin kendileri için avantaj olduğunu belirterek, ''İlk maçı 2-0'dan 2-2' ye getirdik. İlk 15-20 dakika bir bocalama yaşadık fakat kısa sürede atlatmayı başardık. Zaten büyük takım olmanın da özelliği budur. En zor zamanlarda bile durumu kendi lehinize çevirebilmelisiniz. İkinci maçı kendi seyircimiz önünde oynayacağız ve bu bizim için büyük bir avantaj. Bu avantajı da en iyi şekilde değerlendirip iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Tabi ki öncelikli hedefimiz Gaziantep maçı olacak. Bu maçtan galip ayrılıp FK Partizan maçına da moralli bir şekilde çıkmayı hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

Teknik direktör Aragones'in yaptığı açıklamalarda savunmaya çok önem verdiğini ifade ettiğini hatırlatan Yasin, ''Zaten biz kolay gol yiyen bir takım değiliz. Bireysel hatalarımızdan dolayı gol yiyoruz. Amacımız hocamızın dediklerini elimizden geldiğince uygulamak, daha az hata yapmak ve olabildiğince az gol yiyerek maçlardan iyi sonuçlar almak'' dedi.

Geleceğe yönelik hedeflerini de açıklayan Yasin, ilk olarak Fenerbahçe'de ilk 11'de forma giymeyi hedeflediğini anlatarak şunları kaydetti:

''Şu anda da hocamızın uyguladığı sistemler doğrultusunda dediklerini yapmaya çalışıyorum. Fenerbahçe camiası içinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum ve elimden geldiği kadar bu camiaya faydalı olabilmek istiyorum. Takım arkadaşlarımı çok seviyorum, taraftarımızı çok seviyorum. İnşallah bu forma altında hem milli takım adına hem de Fenerbahçe adına büyük başarılara imza atarım.''
21:00
Türkiye - Şili
A Milli - Özel Maç (TRT-1)