kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Söz "Şampiyon"da!

Yeni Haber
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran milli güreşçi Ramazan Şahin, oyunlarda altın madalya kazanacağından emin olduğunu söyledi...
Serbest güreşte 66 kilo finalinde Ukraynalı Andriy Stadnik'i yenerek altın madalyayı boynuna takan Ramazan Şahin, müsabkanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ''Altın madalya kazanacağımdan yüzde 90 emindim. Çünkü bu sıklette son Dünya şampiyonu benim'' dedi.

Böyle bir sonucu beklediğini anlatan Şahin, ''Tabii ki altın madalyanın geleceğini biliyordum. Rakibim de çok güçlü bir sporcu. Geçen yıl bir ben, bir o kazanmıştı. Bu sefer yine ben kazandığım için çok mutluyum'' diye konuştu.

Rusya'nın Dağıstan Özerk Bölgesi'nden 3 yıl önce gelerek Türk vatandaşlığına geçen Ramazan Şahin'in basın toplantısındaki konuşmalarını antrenörü Adem Bereket tercüme etti.

MADALYASINI SERGEİ BUBKA TAKTI

Şahin'in altın madalyasını, Ukrayna'nın dünyaca ünlü eski sırıkla yüksek atlama rekortmeni, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu Üyesi Sergei Bubka taktı.

Madalyasını Bubka'dan alan Şahin, Pekin-208'de ilk kez İstiklal Marşı'nı dinletmenin gururunu yaşadı.

BAYRAKLA TUR ATTI

Şahin, final müsabakanın bitiminde önce secdeye giderken, ardından elinde 2 adet Türk Bayrağı ile minderin çevresinde zafer turu attı.
Bu sırada salonu dolduran sporseverler, Şahin'i yoğun biçimde alkışladı.

TÜRKLER İLE SARMAŞ DOLAŞ

Şahin'in altın madalyası, salonda müsabakayı izleyen az sayıda Türk'ü oldukça sevindirdi.

Şahin, finaldeki galibiyetinin ardından tribünün önüne giderken, Dağıstan'dan gelen akrabaları ve arkadaşlarının yanısıra, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ve az sayıda Türk ile sarmaş dolaş oldu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da madalya sevincini doyasıya yaşarken, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'ın gözlerinin dolduğu gözlendi. Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Oktay Özüye de Şahin'i başarısından dolayı kutladı.

ŞAHİN, TÜRKİYE'YE 37. ALTIN MADALYAYI KAZANDIRDI

Pekin-2008'de altın madalyaya ulaşan 66 kilo güreşçisi Ramazan Şahin, böylece Türkiye'ye oyunlar tarihindeki 37. altın madalyasını kazandırdı.

Şahin'in madalyasıyla Türkiye'nin olimpiyatlardaki toplam madalya sayısı 78'e çıkarken, bunların 28'i altın olmak üzere 57'si güreşten gelmiş oldu.

Şahin ayrıca, Atlanta-1996'da 130 kiloda Mahmut Demir'inkinden 12 yıl sonra serbest güreşte oyunlarda Türkiye'ye altın madalya getiren ilk sporcu olarak da dikkati çekti.
21:00
Türkiye - Şili
A Milli - Özel Maç (TRT-1)