kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ronaldinho: "Tarif edilemez bir acı"

Yeni Haber
2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda erkekler futbol müsabakalarında yarı finalde Arjantin'e 3-0 yenilerek elenen Brezilya Milli Takımı'nda moraller bozuk. ..
Brezilya kaptanı Ronaldinho, Arjantin karşısında aldıkları farklı mağlubiyetin "Tarif edilemez bir acı" olduğunu söyledi. Pekin Olimpiyat Oyunları'nın takım müsabakalarında en çok merak edilen dallarından birisi olan erkekler futbolda, Brezilya'nın Arjantin'e 3-0 gibi net bir skorla mağlup olarak finale çıkamaması başta yıldız futbolcu Ronaldinho olmak üzere birçok Brezilyalı yıldızın moralini bozdu.

Ronaldinho, Arjantin karşısında alınan farklı mağlubiyeti "tarif edilemez büyük bir acı" olarak değerlendirdi. Ronaldinho açıklamasında, "Arjantin'e karşı bu duruma düşmek gerçekten zor bir durum. Ben takımın kaptanıyım ve görevim takımı motive etmek. Hedefimiz altın madalyaydı ancak başaramadık. Şimdi kafamızı kaldırmalı ve ileriye bakmalıyız" dedi.

Ronaldinho, 2000 Sidney Olimpiyatları'nda da takımda yer almış ve Brezilya'nın en genç oyuncusu olarak oyunlarda mücadele etmişti. Şimdi ise Brezilya'nın en yaşlı oyuncularından birisi ve takım kaptanı olarak olimpiyatlara katılan Ronaldinho, 2000'de takımının çeyrek finalde Kamerun'a elenmesine engel olamadığı gibi 2008'de de Arjantin karşısında alınan mağlubiyete mani olamadı.

Olimpiyatlarda Brezilya'nın kalesini koruyan Renan da, Ronaldinho'nun açıklamalarını destekleyerek, "Olimpiyatlarda finale çıkamamamız büyük bir acı. Ancak halen oyunlarda başarılı olma şansımız var, en azından bronz madalya alarak" diye konuştu. Orta sahada mücadele eden ancak Arjantin karşısında gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakan Thiago Neves ise, "Sakin olmalıyız. Başımızı yukarı kaldırmalıyız. Herhangi bir takıma kaybetmedik. Arjantin güçlü bir takım. Şimdi bronz madalyayı almalıyız" dedi. Brezilya Milli Takımı, Pekin'de kaldıkları Olimpiyat Köyü'nden ayrılarak Belçika ile bronz madalya maçının oynanacağı Şangay kentine hareket etti.
21:00
Türkiye - Şili
A Milli - Özel Maç (TRT-1)