kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cuma günü yarı fi-nalde UkraynalıVasyl Lomachenkoile karşılaşacakolan Yakup Kılıçrakibine meydanokudu: "Finale çı-kan ben olaca-ğım"

Muhammet Ali boksa başlattıı

Ali Erdoğan - Raşit Ateş
Pekin'de boksta bronz madalyayı garantileyen Yakup Kılıç, dünyaca ünlü boksörün fotoğrafını görünce çok etkilendiğini ve o günden sonra hayatının değiştiğini söyledi..
Pekin Olimpiyatları'nda boksta 57 kiloda zorlu rakiplerini bir bir devirerek bronz madalyayı garantileyen ve gururumuz olan milli sporcumuz Yakup Kılıç, cuma günü yarı final mücadelesi için ringe çıkacak. Kendisine bronz madalyanın yetmeyeceğini ve gözünü altına diktiğini belirten 22 yaşındaki genç sporcu SABAH'a çok özel açıklamalar yaptı. Boksa 13 yaşında gördüğü bir fotoğraf ile başladığını kaydeden Yakup, "Spor salonunun önünde asılı dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin fotoğrafını görünce çok etkilendim. Salondan içeri girip boksa başladım. O gün hayatımın değiştiği gündü. Daha sonra başarılar üst üste gelip bir de Türkiye Şampiyonu olunca yaptığım spora daha çok bağlandım ve bir daha da bırakmak istemedim. Bir gün benim de fotoğrafımı bu duvarlara asarlar düşüncesiyle çok çalıştım" ifadelerini kullandı.

*YAKUP KILIÇ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


ALTIN EN BÜYÜK HAYALİM
Elazığlı, kendi deyimi ile 'Gakkoş Yakup', bronz madalyayı garantilediği için çok mutlu olduğunu ancak asıl isteğinin altın madalyayı boynuna takmak olduğunu belirtti. Yakup, "Olimpiyat şampiyonu olmak benim en büyük hayallerimden bir tanesi. Bronz madalya hayallerim için yeterli değil. Buradan Türkiye'ye altın madalya ile dönmek ve Türk halkına bu sevinci yaşatmak istiyorum. Onlar da benim için dua etsinler. İnşallah hedefime ulaşırım" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları
21:00
Türkiye - Şili
A Milli - Özel Maç (TRT-1)