kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yunus Egemenoğlu Tuncay Karartı Serdar Güzelaydın Mehmet Baykan Ufuk Özertem Servet Yardımcı Oğuz Çarmıklı Mahmut Özgener Zafer Yıldırım Levent Kızıl Arif Koşar Lutfi Arıboğan

Kimsenin adamı olmam

ZAFER ERTEM
Futbol Federasyonu'nun çiçeği burnunda başkanı Mahmut Özgener sıcağı sıcağına SABAH'a konuştu. Özgener ile futbolun dününü, bugününü ve yarınını masaya yatırdık. 80'li yıllarda ben gazeteciliğe o da kulüp yöneticiliğine başlamıştı. Uzun yıllar İzmir futbolunda yollarımız çok yerde kesişti. Rahmetli babası Esin Özgener onu dürüst bir yönetici olarak yetiştirmişti. 1999'da Ege Tütüncüler Birliği Başkanlığı'nı Babası Esin Özgener'den devralmıştı. Sonra onu Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekilliği görevi izledi. Özgener soyadı yıllarca Altay kulübü ile özdeşleşti. Genç yaşta bu kulübün 4 dönem başkanlığını da yaptı. Özgener spora hizmette Altay'la sınırlı kalmadı. İzmir'de bir dönem kurulan Güçbirliği oluşumunun da mimarlarındandı. Haluk Ulusoy döneminde asbaşkan olan Özgener, Hasan Doğan döneminde ise ikinci adam olarak spor vitrinine çıktı. Dün federasyonun 38'nci başkanı olan Özgener büyük sorumluluk üstlendiğini belirterek geleceğe yönelik görüşlerini şöyle açıkladı:

FUTBOLUN İÇİNDEYİM

"Çocukluğumdan beri hep futbolun içinde oldum. Erken başlayan kulüp yöneticiliği deneyimim bana farklı kazanımlar ve tecrübe kazandırdı. Haluk Ulusoy döneminde üstlendiğim görev nedeniyle bu kez tüm hizmet alanımı Türk futboluna yönlendirdim. Rahmetli Hasan Doğan ile birlikte yeni bir sayfa açılmıştı. Türk futbolunda yaşasaydı önemli devrimlerimiz olacaktı. O takım çalışmasına ekip çalışmasına önem verirdi. Biz de aynı görüş ve istek içinde olacağız."

TEK TEK GÖRÜŞTÜM

Kulüpler Birliği toplantısından başkan adayı olarak çıktıktan sonra tüm başkanlar ile tek tek görüştüğünü belirten Özgener, "Hasan Doğan anlayışının değişmeyeceğini söyledim. Zaten 6 ay önce siz bize destek vermediniz mi ve bu süreçte inanılmaz olumlu tepkiler almadık mı bunu birlikte yapmadık mı, herkese kucak açmadık mı? dedim. Bana hak ve destek verdiler, gerçekten de yeni dönem için plan ve projelerimizde anlayış anlamında değişme olmayacak.

DOĞRUDAN ŞAŞMAM

Federasyon Türk futbolunun federasyonu olmaya devam edecek. Görevi almak için hiçbir kulübe hiçbir başkana ödün vermedim. Karakterim gereği bildiğim doğrudan şaşmam" dedi.