kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HALİS KARATAŞ

Karataş'a büyük onur

Ünlü jokeyimiz Halis Karataş, 9 Ağustos'ta İngiltere'deki Dubai Duty Free Shergar Cup Royal Ascot Jokey Günü'ne davet edildi. Karataş, "Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi..
İngiltere'de 9 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek Dubai Duty Free Shergar Cup Royal Ascot Enternasyonal Jokey Günü'ne davet edilen ilk Türk jokey Halis Karataş, davetten dolayı onur duyduğunu, yarışlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Ascot Hipodromu'nda gerçekleştirilecek ve İngiltere, İrlanda, Avrupa ve diğer kıta ülkelerinden oluşan 4 takımın yarışacağı etkinlikte Karataş, koşulacak 6 yarıştan, 5'inde at binecek. Karataş, İtalyan jokeyler, Frankie Dettori ve Mirco Demuro ile Avrupa Takımı'nda mücadele edecek.

GÜMÜŞ EĞERİ KAZANABİLİR
En yüksek puanı toplayan takımın Shergar Cup'ı alacağı bu mücadelede bireysel olarak, en yüksek puanı toplayan jokey ise gümüş eğer ve 3 bin sterlin para ödülünün sahibi olacak. Etkinlikle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Karataş, "Heyecanlanacağımı zannetmiyorum. Çünkü daha önce Dubai ve Suudi Arabistan'da da çok önemli koşularda mücadele ettim. Ancak davet edildiğimi ilk duyduğumda büyük heyecan ve gurur duyduğumu belirtmeliyim. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip yeni yetişen arkadaşların önünde yol açacağım" dedi. Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Esra Atman da, "Dünyanın en başarılı jokeylerinin katıldığı bir yarış. Bizim için gurur verici olacak. Halis'e hepimiz adına başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
21:00
Fenerbahçe SK - MTK
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Maçı