kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"81 ilimizin su sıkıntısı yok"

Yeni Haber
Çevre ve Orman Bakanlığı, başta büyük şehirler olmak üzere 81 ilin içme ve kullanma suyu sıkıntısı olmadığını, çalışmalar sonucunda 2010 yılında ve sonrasında da su sıkıntısı yaşanmayacağını bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "iki yıl sonra 41 kentin susuz kalacağı" ve "2010 yılında Türkiye'nin yarısının su sıkıntısı çekeceği" şeklindeki haberlerin Bakan Veysel Eroğlu'na atfen verildiği ifade edildi. Eroğlu'nun böyle bir mülakatı ve açıklamasının olmadığı belirtilen açıklamada, "Kaldı ki Bakan Eroğlu 81 ilimizin içme suyu durumu ve yürütülen çalışmalar ile ilgili başta Bakanlar Kurulu olmak üzere bütün kamuoyuna, hazırladıkları 2008-2012 İçmesuyu ve Sanayi Suyu Temin Eylem Planını detayları ile açıklamıştır" denildi.

Bu Eylem Planına göre yürütülen çakışmalar neticesinde 81 ilin kesinlikle içme suyu sıkıntısı bulunmadığının vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şimdiden yapılan bütün planlamalar illerimizin 2023-2040 yıllarında ihtiyaç duyacakları su miktarının teminine yöneliktir.

Her türlü spekülasyona rağmen, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli gibi büyük şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizde içme ve kullanma suyu sıkıntısı yoktur. Planlanan ve yürütülmekte olan çalışmalar neticesinde 2010 yılında ve sonrasında da içme ve kullanma suyu sıkıntısı yaşanmayacaktır."

(ANKA)