kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yıkmazsak suç işleriz'

Gökçek, ODTÜ yerleşkesindeki kaçak yapıları yıkmadıkları takdirde suç işlemiş olacaklarını söyledi. Üniversite mahkemeye gidecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yıkmazsak suç işleriz'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'deki 45 kaçak yapının yıkılmasını istemediğini, ancak yıkımın olmaması halinde suç işlenmiş olacaklarını söyledi. Gökçek, Dikmen Vadisi'ndeki ofisinin bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, "Sayın Rektör Ural Akbulut'a da defalarca 'ODTÜ'nün planları yok. Bu eninde sonunda bir sorun getirir' diye ikazda bulundum. Bu ikazlara rağmen ortaya netice çıkmadı" dedi.

"ODTÜ KAÇAKTIR"
Melih Gökçek, ODTÜ'nün yıkılmasını istemediklerini, ODTÜ'nün Türkiye'nin en kıymetli üniversitelerinden biri olduğunu söyledi. "Kimse 'ODTÜ gibi bilim yuvasını kimse yıkamaz, kimin haddine' gibi hamasi sözlerle bu işe karşı çıkmasın'' diyen Gökçek, "ODTÜ kaçaktır, kaçak inşaat yapanlar sorumludur. Bunun tek yolu vardır. O da ODTÜ, hükümetimize müracaat ederek, 'ODTÜ için özel bir imar affı çıkarın. Bu af sayesinde belediye bizim planımızı yapsın' desin. Eğer böyle bir çaba içinde bulunmazlarsa, biz bu binaları yıkmazsak suç işlemiş oluruz" dedi. Gökçek, ODTÜ'de ne zaman yıkım yapılacağına ilişkin soru üzerine "Yasa 1 ay diyor" dedi. ODTÜ Rektörü Akbulut konuyla ilgili olarak mahkemeye gideceklerini söylemişti.
Haberin fotoğrafları