kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekonla ilişkisi yoktur

AA
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığında uzun süredir devam eden bir soruşturmanın yeni bir olay gibi kamuoyuna yansıtıldığı belirtilerek, soruşturmanın, iddia edildiği gibi halen Türkiye'nin gündemindeki soruşturma ile bir ilgisi bulunmadığı bildirildi.

Bu tür yayınlarda ''kasıt aramamanın mümkün olmadığı'' belirtilen açıklamada, ''her fırsatta Türk Silahlı Kuvvetlerini ve onun mensuplarını olayların içine çekme gayretinde bulunan ve görünüşte özgürlük ve demokrasi savunucusu olduklarını vurgulayan çevreler, Türkiye'nin istikrarını bozan odaklar haline gelmiş bulunmaktadırlar'' denildi.

Açıklamada, ''kaynağı neresi olursa olsun; bu tür haberlerle Türk Silahlı Kuvvetlerine yöneltilen hukuk dışı saldırılara karşı yalnız Türk Silahlı Kuvvetlerinin değil, onun gerçek sahibi yüce Türk Milleti'nin de yasal ve demokratik tepki göstermesinin doğal bir beklenti'' olduğu vurgulandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklama şöyle: ''18 Temmuz 2008 tarihinde bir günlük gazetede, Hava Kuvvetleri Komutanlığında uzun süredir devam eden bir soruşturma, yeni bir olay gibi kamuoyuna yansıtılmıştır. Bu soruşturmanın, basın organında iddia edildiği gibi halen Türkiye'nin gündemindeki soruşturma ile bir ilgisi yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri, personelinin karıştığı her türlü disiplinsizlik olayını büyük bir duyarlılıkla inceler ve kanunların kendisine verdiği yetki çerçevesinde gereğini yerine getirir. Üç sene önce vuku bulan bir olayda mahkeme kararıyla ordudan ilişiği kesilen bir personelin durumu dahi, bazı basın ve yayın organlarında yeni bir olay olarak kamuoyuna duyurulmaktadır. Bu tür yayınlarda kasıt aramamak mümkün değildir. Her fırsatta Türk Silahlı Kuvvetlerini ve onun mensuplarını olayların içine çekme gayretinde bulunan ve görünüşte özgürlük ve demokrasi savunucusu olduklarını vurgulayan çevreler, Türkiye'nin istikrarını bozan odaklar haline gelmiş bulunmaktadırlar. Kaynağı neresi olursa olsun; bu tür haberlerle Türk Silahlı Kuvvetlerine yöneltilen hukuk dışı saldırılara karşı yalnız Türk Silahlı Kuvvetlerinin değil, onun gerçek sahibi yüce Türk milletinin de yasal ve demokratik tepki göstermesi doğal bir beklentidir.''