kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Lisede başarısız öğrencilere şans

ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı iki yıl sınıf tekrarına düştüğü için okuldan atılacak öğrencilere bu yıl 4 dersten ek sınav hakkı tanıdı..
Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) ikinci defa sınıf tekrarına düştüğü için okulla ilişiği kesilen öğrencilere, 2007-2008 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere ağustos ayında yeniden sınava girme şansı tanındı. Bu durumdaki öğrenciler başarısız oldukları 4 dersten sınava girebilecek. Verilen sınav hakkı yaklaşık 3-4 bin öğrenciyi etkileyecek. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yayınladığı genelgede, 12 Haziran 2008'de yürürlüğe giren Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği ile ağustos- eylül döneminde yapılan ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları erkene alındığı için, tam hazırlanamadan sınava giren öğrencilerin istedikleri başarıyı elde edemediği, bu nedenle bu yıla özgü olmak üzere başarısız öğrencilere yeni sınav şansı verildiği belirtildi.

4 DERS DAHİL
Genelgeye göre, eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavında önceki yıllardan sorumlu olunan derslerle, alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra, okul bittikten sonra yapılan ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarında başarısız olanlar, başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacaklar. Sınava girilecek dersler 18-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında öğrenci-veli işbirliğiyle belirlenerek, dilekçeyle okul müdürlüğüne bildirilecek ve sınav programı ilan edilecek. Okulla ilişiği kesilen öğrenciler de 15 Ağustos'a kadar başvurmaları halinde ek sınav hakkından yararlanacak.