kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nujood Ali

10 yaşındaki gelin işkenceyi alt etti

Yemen'de, evlendirildikten sonra işkenceye, tecavüze uğrayan ve belki de bir ilke imza atıp kocasından boşanan 10 yaşındaki kızın dramını, CNN dünyaya duyurdu..
Henüz 10 yaşında olmasına rağmen, kısa hayatına işkencelerle dolu bir evlilik, tecavüz ve boşanma sığdıran Yemenli Nujood Ali'nin dramı, ABD'nin CNN televizyonuna konu oldu. Ülkesinde birçok küçük kız gibi henüz 18 yaşına gelmeden, 30 yaşında ismi açıklanmayan bir adamla evlendirildi. Babası, geleneklere uydu ve "20 yaşına gelmeden ona dokunmam. O bizim şimdilik kardeşimiz" diye söz veren damada güvendi. Ancak Nujood Ali, şubat ayında yapılan düğünden 2 ay sonra ülkesinde pek çok kızın cesaret edemediğini yapıp boşanmak için soluğu mahkemede aldı.

BABASI DA DESTEK VERDİ
Küçük kız yaşadıklarını, "Beni kendisiyle yatmaya zorluyordu. İstemediğimi söylediğimde canımı yakmaya başladı. Bana zorla istemediğim şeyler yaptırdı" sözleriyle anlattı. Baba da CNN'e konuşarak, "Damat bana, 20 yaşına gelinceye kadar kızıma dokunmayacağını söyledi. Oysa hemen onunla yatmış. Meleğime zarar verdi. İçim parçalandı" dedi. "Bu davayı örnek olması için açtım" diyen küçük kız, kendisini mahkemede savunan insan hakları örgütü için çalışan avukat sayesinde "çirkin" diye nitelendirdiği kocasından boşanmayı başardı.