kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gözlere anti-aging

Seda KOYUNCU/SAĞLIK SERVİSİ
Artık gözlerimizi de yaşlanmaya karşı korumak mümkün. Katarakt ve göz bozuklukları, son derece kolay operasyonlarla geçmişte kalıyor..
Stres dolu kent yaşamının etkilerinden kurtulmak için son dönemde sıkça başvurulan antiaging, artık göz sağlığımız için de kullanılıyor. Göz sağlığı alanındaki gelişmeler sayesinde, 50 yaşından sonra hayatınızın kaçınılmazlarından olan kataraktan 15 dakikalık bir operasyonla ağrısız sızısız ve dikişsiz olarak kurtulabiliyorsunuz.

PİLOTLAR DA OLUYOR

Kornea üzerine açılan 2 mm'lik bir kesiden gerçekleştirilen operasyonda, opaklaşmış göz içi merceği alınarak yerine aynı işlevi görecek göz içi mercekleri konuluyor. Hastalar kısa zamanda eski görme yeteneklerine kavuşuyor. Ayrıca son jenerasyon lensler sayesinde artık hem yakın hem de uzak gözlüklerinizden kurtulabiliyorsunuz. Miyop, hipermetrop ve astigmatından lazer ile kurtulmayı düşünenlerin tüm beklentilerini karşılayacak lazer yöntemi 'ilasik', artık Türkiye'de, Dünya Göz Merkezi'nde de kullanılmaya başlandı.

PİLOTLAR DA YAPTIRIYOR

Bugüne kadar tüm dünyada 32 milyondan fazla 'lasik' uygulaması gerçekleştirildi. Son olarak 'lasik' uygulaması, 'ilasik' teknolojisi ile birleştirildi. Amerikan ordusu ve NASA tarafından da onaylanan 'ilasik' sayesinde, uzaya giden astronotlar ve Amerikan ordusu pilotları bile artık lazer ile göz tedavisi olabiliyor. Siz de bu yönteme iç rahatlığıyla başvurabilirsiniz.