kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İngiltere'de forma giymek istiyorum"

Yeni Haber
Galatasaray'ın ve A Milli Takım'ın başarılı solbeki Hakan Balta, Galatasaray forması altında Avrupa Kupala'nda başarılı olduktan sonra İngiltere'ye transfer olmak istediğini söyledi.

Takımın kamp yaptığı otelde sabah yapılan antrenmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hakan Balta, takımın hazırlık kampına geç katılmalarının önemli bir sorun olmayacağını belirterek, "Biz oldukça yoğun bir sezon geçirdik.

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğu yaşadıktan sonra Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir başarı elde ettik. İki haftalık izin bence yeterli görüyorum. İyice dinlenip takımımızın yeni sezon hazırlıklarına katıldık. Herşey yolunda gidiyor. Galatasaray'daki takım arkadaşlarımla birlikte Avrupa Şampiyonası'nda iyi tecrübe kazandık. Sezon içinde bizi negatif değil pozitif yönde etki yapacaktır." diye konuştu.

"HEDEFİM İNGİLTERE'DE FORMA GİYMEK"

Basın mensuplarının hedefinin Avrupa'da hangi ligde forma giymek olduğu şeklindeki bir soruya genç futbolcu, hedefinin İngiltere Ligi'nde forma giymek olduğunu söyledi. Hakan Balta, Galatasaray forması altında başarılar yaşadıktan sonra ise Avrupa'da forma giymek istediğnii ifade etti. Kendisi adına geçtiğmiz sezonun çok verimli geçtiğini ifade eden Hakan Balta, yeni doğan oğlunun da uğruna inandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Eşim hamile kaldığında Galatasaray'a transfer oldum. Oğlum doğduğu gün ise şampiyon olduk. Ardından Avrupa Şampiyonası'na gittik orada başarılı olduk. Avrupa Şampiyonası'na giderken oğlumu birgün görebilmiştim. Geldim iki haftalık tatilde onu gördüm. Şimdi yine ayrı kaldık ama bu kampımız kısa sürecek yine onu uzun süre görebileceğim."

Takımın savunmasında görev yapan Hakan, Teknik Direktör Michael Skibbe ile ilgili olarak da, "Kendisi çok kaliteli bir hoca, Almanya'daki başarıları ortada. Bizimle arkadaş gibi davranışor. İnşallah iyi bir dönem geçiririz." dedi.

"HAKAN ŞÜKÜR, BÜYÜK KAYIP"

Bir basın mensubunun Hakan Şükür'ün takımdan ayrılmasını sorması üzerine Hakan, "Hakan abinin takımdan ayrılması büyük büyük bir kayıp oldu. Kendisinin kadroda olmasını istirdek" diye cevap verdi.

Hakan Balta, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları ön eleme maçına büyük önem verdiklerini ve gruplara kalmak istediklerini söyledi. Genç futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray forması ile başarılı maçlar oynamak istediklerini kaydetti.

Takıma yapılması gereken takviyeler konusunun sorulması üzerine Hakan Balta, şöyle konuştu:

"Bunları bana değil yönetime sorun. Bu takım geçen yıl şampiyon oldu. Ben fazla bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Fazlada takviyeye gerek yok. Savunma bloğunda oynayan arkadaşlarımızın sakatlıkları var. Ancak bunlar uzun süreli değil. Stoper pozisyonunda oynamak aklımın ucundan bile geçmedi. Song ayrıldı ama aramızda olan Emre Güngör ve Emre Aşık var. Bir sorun yaşacağımızı düşünmüyorum."

"ŞAMPİYONLUK ÜÇ TAKIM ARASINDA GEÇER"

Hakan Balta, gelecek sezon için sorulan şampiyonluk yarışı ile ilgili soruya da, "Türkiye Ligi'nde zaten üç takımdan biri şampiyon oluyor. Bizde şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yarışında varız. Geçen yılki genç kadro ile bunu herkese gösterdik. Aynı başarıyı yine yakalamak istiyoruz" diye konuştu.

Milli futbolcu, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin son dakikalarda kazandığı maçların şans eseri olmadığını belirterek, "Biz o maçları şansımızla almadık. Bir takım üç maçı da öyle kazanamaz. Biz çok güzel bir ekipti. Bunu sahaya yansıttık. Arkadaşlık çok iyiydi. Hocalarımızda bizi iyi motive ettiler."

Hakan Balta, gurbetçi futbolcuların başka takımlarda forma giymesini de normal karşıladığını söyledi. Genç futbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sonuçta bir çoğu başka ülkelerde doğmuş insanlar. Orada yaşıyorlarsa o ülkede forma giyebilirler. Neden giymesinlerki. Marco Aurelio yabancıydı bizim ülkemize geldi ve A Milli Takım formasını giydi."

(CİHAN)