kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aragones'in yerine gelecek isim

AA
Yeni Haber
İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), sözleşmesi sona ererek Fenerbahçe'ye giden Luis Aragones'in yerine Vicente Del Bosque'yi getirecek.

Aragones'in yerine tek aday isim olan ve Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde RFEF Başkanı Angel Maria Villar ile anlaştığı bilinen Del Bosque'nin, bu akşam yapılacak RFEF Yönetim Kurulu toplantısında İspanya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gelecek perşembe günü basına resmen tanıtılması beklenen Del Bosque, son Avrupa şampiyonu olan bir takımın başına geçerken, İspanyol basınına göre Luis Aragones'in gölgesinden kurtulması için İspanya'ya Dünya Kupası kazandırması gerekiyor.

2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile birlikte 5. grupta yer alan İspanya, ilk hazırlık maçını 20 Ağustos tarihinde deplasmanda Danimarka'ya karşı oynayacak. Del Bosque, 14 Ağustos tarihinde kendi kafasındaki ilk milli takım kadrosunu açıklayacak.

Teknik direktör olarak altın çağını 2000-2003 yılları arasında Real Madrid'de geçiren 58 yaşındaki Del Bosque, başında bulunduğu 4 sezonda Real Madrid'e 2 Şampiyonlar Ligi, 2 İspanyol Ligi, İspanya ve Avrupa Süper Kupaları kazandırmıştı. 2004-2005 sezonunda kısa bir dönem Beşiktaş'ın teknik direktörü olan ve sorunlu bir şekilde ayrılan Del Bosque, bu zamana kadar başka bir takımı çalıştırmazken, sadece son dönemlerde Cadiz Kulübü'nde teknik danışmanlık yapmıştı.