kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güiza imzaladı

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin yeni transferi Daniel Gonzalez Güiza, sarı-lacivertli kulüple resmi sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda yapılan ve kulüp asbaşkanları Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu ve genel sekreter Vedat Olcay'ın da hazır bulunduğu törende, İspanyol futbolcu kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

*GÜİZA FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Güiza, yeni takımında giyeceği 14 numaralı sarı-lacivertli formayla imza törenine katılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zeminine çıkarak, medya mensuplarına poz verdi. Gazeteciler, imza törenine yoğun ilgi gösterdi. Bu arada, imza törenine katılan yönetici Ali Yıldırım ise basın mensuplarının yanına oturdu.

İspanyol futbolcunun, imza töreninden sonra kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle birlikte Münih üzerinden Avusturya kampına gidecekleri bildirildi.

17 Ağustos 1980 doğumlu ve 1.80 metre boyundaki Daniel Gonzalez Güiza, geçen sezon formasını giydiği Real Mallorca'da 27 gol atarak, İspanya Ligi'nde ''Gol Kralı'' unvanını alırken, Euro 2008'de şampiyonluğu kazanan İspanya Milli Takımı'nda da 2 gole imza koydu.

''ARAGONES İLE ÇALIŞMAK BENİM İÇİN BİR ŞEREFTİR''

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda düzenlenen imza törenindeki konuşmasına Türkçe ''Merhaba'' diye başlayan İspanyol futbolcu, çok heyecanlı olduğunu belirterek, ''Burada olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Başkanımıza ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Burada başarılı olacağıma inanıyorum'' dedi.

İspanya'da lakabının ''okçu'' olduğunu belirten Güiza, ''Umarım okçudan etkilenirsiniz ve sizi mutlu ederim. Bir an önce oynamaya başlamak istiyorum. Fenerbahçe, dışarıdan bakıldığında da çok büyük bir kulüp. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi işler yaptı. Gelme sebeplerimden bir tanesi Fenerbahçe'yi daha iyi noktalara taşımak'' diye konuştu.

İspanyol EFE Ajansı muhabirinin, ''Türk futbolunun en pahalı transferi ve gol kralı olarak buraya geldin. Bu durum üzerinde baskı yaratacak mı?'' şeklindeki sorusu üzerine Güiza, ''Buraya gol kralı ve en pahalı futbolcu olarak gelmek tabii ki bir baskı yaratır. Ancak ben gerekeni yapacağım, geçen sezonki gollerimi artırmaya çalışacağım. Luis Aragones ile çalışmak da benim için bir şereftir. Onunla çalışacağım için çok mutluyum'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu ise, Güiza'yı alabilmek için 1 ay mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

''Güiza İspanya'nın gol kralı. Türkiye gol kralıyla beraber Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edecek. Fenerbahçe tarihinde çok önemli bir transfer. İnşallah bizi utandırmayacak. İspanya Ligi'nde penaltı olmadan 27 gol atmak çok önemli. İnşallah bizde de gollerine devam edecek.''

Bu arada, imza töreni sırasında stadın önüne gelen bir grup sarı-lacivertli taraftar, tezahüratlar yaptı. İspanyol futbolcu da imza töreni sonrası dışarıda bekleyen taraftarların yanına giderek, kendilerini selamladı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Fenerbahçe'nin, İspanya'nın Real Mallorca Kulübü'nden transfer ettiği Daniel Gonzalez Güiza, sağlık kontrolünden geçti.

Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne kulüp yetkilileriyle birlikte gelen İspanyol futbolcuya çeşitli testler uygulanıp, muayeneler yapıldı.

"BURADA DA GOL KRALI OLMAK İSTİYORUM"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Daniel Gonzalez Güiza, Fenerbahçe'yi hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da şampiyon yapmak istediğini söyledi.

Güiza, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen imza töreninin ardından FB TV'de canlı yayınlanan ''Gündem'' programına katıldı.

''Fenerbahçe, kulübü ve taraftarlarıyla inanılmaz derecede mükemmel. Umarım hep beraber Fenerbahçe'yi iyi yerlere taşırız'' diyen İspanyol futbolcu, sarı-lacivertli kulübü tercih etmesinin sebebini ise ''Futbolcunun gelebileceği en yüksek noktalardayım. Kısmetimde bu vardı. Başka yere gidemezdim'' sözleriyle açıkladı.

Güiza, Fenerbahçe'deki hedefleri konusunda da ''Fenerbahçe'yi hem burada, hem de Avrupa'da şampiyon yapmak istiyorum. Burada da gol kralı olmak istiyorum. Amaçlarımdan bir tanesi, burada da en az 27 gol atmak. Bunu daha ileriye taşımak için çalışacağım ve okçu olarak adımı yazdıracağım'' diye konuştu.

OKÇU İŞARETİ

Gol attıktan sonra yaptığı okçu işaretinin ne anlam taşıdığı sorulduğunda ise Güiza, ''İdolüm olan bir futbolcu vardı. Bu hareket onun yaptığı bir hareketti. Bu hareketi, onun anısı için yapıyorum'' dedi.

Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın kendisine, Avrupa şampiyonluğunu kazanmak kadar heyecan vereceğini belirten Güiza, Fenerbahçe'nin Sevilla ile yaptığı maçları izlediğini belirterek, ''Uğur ve Alex çok iyi futbolculardı. Roberto Carlos'u zaten biliyoruz. Kendisi burada bana çok yardımcı olacak'' diye konuştu.

''DEFANSI BÖLMEYE ÇALIŞIRIM''

Futbol stilini ''Her zaman için defansa yakın oynarım ve onları bölmeye çalışırım'' şeklinde tarif eden Güiza, 14 numaralı formayı 7 yıldır sırtında taşıdığını ifade ederek, ''Geçen yıl 27 gol attığımda da bu numara üzerimdeydi'' dedi.

Güiza, İspanya Milli Takımı ile birlikte yaşadığı Avrupa şampiyonluğunun inanılmaz olduğunu kaydederek, bununla gurur duyduklarını ve sevincini içlerinde yaşadıklarını söyledi.

Hobilerinin basketbol, arkadaşları ve ailesiyle vakit geçirmek olduğunu söyleyen Güiza, taraftarlara da oynayacağı oyunun tadını çıkarmaları mesajını verdi.

FB TV'deki yayının ardından stat içindeki Fenerium mağazasını gezen Güiza, bugün Fenerbahçe'nin Avusturya kampına katılacak.



(AA)