kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Memur zammına iptal davası

Yeni Haber
Türkiye Kamu-Sen, memur maaşlarına 2008 yılının ikinci altı ayı için yapılan yüzde 3,96'lık zammı öngören 2008/13860 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, Danıştay Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, yıl başında 2007'nın telafisi olarak yapılan yüzde 0,35'lik enflasyon farkı ve denge tazminatının etkisi çıkarıldığında, 2008 yılının ilk altı ayı için en yüksek devlet memuru olan başbakan müsteşarının maaşına yüzde 2,25, ortalama memur maaşına yüzde 3, en düşük dereceli memur maaşına da yüzde 3,36 oranında zam yapıldığını belirtti. Memur maaşına yapılan en yüksek zan oranının üzerine, enflasyon farkı olarak verilen yüzde 1,96 eklendiğinde bile gerçekleşen enflasyon oranına ulaşılamadığını kaydeden Koncuk, memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ifade etti. Memur maaşlarına yapılan bu uygulamanın Anayasanın 2. ve 5. maddelerine aykırı olduğunu savunan Koncuk şöyle konuştu:

"Anayasamızın amir hükümlerine göre imkanlarını vatandaşlarından yana kullanmak zorunda olan yetkililer, enflasyon farkı hesaplarken memurlarımızın zararına olacak verileri dikkate almışlar ve enflasyon farkını olması gerekenden düşük hesaplamışlardır. Enflasyon farkı olarak verilen 15 YTL'nin memurumuzun mağduriyetini gidermeyeceği ve enflasyon farkını kapatmayacağı açıktır. Bu nedenle, bütün illerimizde enflasyon farkına denk gelen 15 YTL'yi Sayın Başbakan'a iade ediyoruz."

"KAMU GÖREVLİLERİ SİYASİ İRADEDEN UMUDUNU KESTİ"

Koncuk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu geçen hafta içinde yaptıkları görüşmelerde uyardıklarını ve yapılan uygulamanın mesnetsiz ve dayanaksız olduğunu belirttiklerini dile getirerek, "Ne yazık ki olumlu bir sonuç almamız mümkün olmadı. Artık kamu görevlileri siyasi iradeden umudunu kaybetmiştir" diye konuştu.

Konu hakkında en adil kararın hakimlerin vereceğini umduklarını ifade eden Koncuk, bu nedenle, memur maaşlarına 2008 yılının ikinci altı ayı için yapılan yüzde 3,96'lık zammın durdurulması ve daha adil ve gerçekçi bir maaş artışı için Danıştay'a dava açtıklarını kaydetti. Koncuk, "Adalete olan güvenimiz tamdır. Yıllardır yapılan haksız uygulamaların, mahkeme yoluyla son bulacağını ve bundan sonra memur maaş artışlarının daha adil hesaplanacağı inancını taşıyoruz" dedi.

(ANKA)