kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Altın yatırımcısını sevindirdi

Yeni Haber
Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, yıl başından bu yana altın yatırımcısının yüzde 20 kazandığını belirterek, altının 2008 yılında yatırımcısını sevindiren konumunu mutlaka koruyacağını bildirdi.

Özboyacı yaptığı açıklamada, Temmuz ayı ile birlikte altın sektöründe bir canlanma başladığını, bu hareketin yaz sonuna kadar sürmesini beklediklerini kaydetti.

Altın sektörünün geçen 6-7 aylık sürede oldukça durgun bir seyir izlediğini ifade eden Özboyacı, fiyatların aşırı yükselmesi ve ardından düşmesinin piyasada istikrarsızlığa yol açtığını söyledi.

Dünya petrol fiyatlarının aşırı yükselmesinin altını da tetikleyen önemli bir unsur olduğunu dile getiren Özboyacı, şunları kaydetti:''Yıl sonuna kadar altın fiyatının belli bir seviyede yükselme ihtimali kuvvetlidir. Yıl başından bu yana altın yatırımcısı yüzde 20 kazandı. Altın 2008 yılında yatırımcısını sevindiren konumunu mutlaka koruyacak. Yaz aylarının gelmesi ve düğünlerin başlamasıyla birlikte sektörün canlanması sevindirici. Yaz ayları bizim harman aylarımız.''

AA