kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

5 katına aldılar

GALİP ÖZTÜRK
F.Bahçe, İspanya gol kralı Dani Güiza'nın transferini bitirdi. Bonservis için 17.4 milyon euro ödenecek. Oysa İspanyol yıldız geçen yıl 3.5 milyon euro bedelle teklif edilmişti..
Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonun sonunda başladığı yabancı forvet arayışını bitirdi. Sarı-lacivertli kulüp, Real Mallorca formasıyla geçen sezon La Liga'da gol kralı olan ve Avrupa Şampiyonu İspanya'nın kadrosunda yer alan Güiza ile her konuda anlaştı. İspanya'ya giden yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Neşet Yalçın ve Mahmut Uslu, golcü oyuncuya imza attırdı. Yıldız oyuncunun pazartesi günü İstanbul'a getirileceği ve basın önünde imza atacağı bildirildi.

*GÜİZA FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

ARAGONES BASTIRDI
İspanyol basını, Fenerbahçe'nin Real Mallorca'ya da 17.4 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceğini yazdı. Gazetelere göre, F.Bahçe önceleri bu parayı ödemeye yanaşmadı; transfer tehlikeye girdi. Ancak sarı-lacivertli takımın hocası Aragones, İspanya Milli Takımı'ndan öğrencisi olan Güiza'nın alınması için ısrar etti ve vergi dahil 17.4 milyon euroluk bedel, banka kredisiyle sağlanıp İspanyol kulübüne ödendi. Güiza ile de yıllık 3 milyon eurodan 4 senelik anlaşma yapıldı.

*ARAGONES FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

1 YILDA FİYATINI KATLADI
Tüm bu gelişmeler o l u r k e n F.Bahçe'nin, Güiza'yı geçen sezon çok daha uygun bir fiyata alma fırsatı bulduğu ortaya çıktı. Buna göre, menajerler Getafe'den Real Mallorca'ya giderken Güiza'yı Fenerbahçe'ye de önerdiler. O dönemki bonservis bedeli ise sadece 3.5 milyon euroydu. Ancak sarı-lacivertli kulüp, bu teklifi geri çevirdi. Şimdi ise 5 katı bir bedel ödeyerek Güiza'yı kadrosuna katıyor.
Haberin fotoğrafları