kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vakıfbank kurumsal kimliğini değiştirdi

Yeni Haber
Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, Vakıfbank'ın kurumsal kimlik değişimi için 15 milyon dolar harcama yaptıklarını belirterek, "Yeniden yapılanma ve bu kapsamda teknolojik altyapı için 2005-2007 yılları arasında yaklaşık 65 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2008-2010 yılları arasında da 75 milyon dolarlık ilave teknoloji yatırımı daha yapacağız. 6 yılı kapsayan bu büyük değişimin toplam maliyetinin 155 milyon dolar olmasını planladık" dedi.

Karaman, Vakıfbank'ın kurumsal kimlik değişimi nedeniyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bugün bir çok Avrupa bankasının son 3 yıldaki iş planlarında bir numaralı önceliği olan "yalın bankacılık" yaklaşımını Türkiye'de en geniş kapsamıyla ilk kez uygulayan banka olduklarını bildirerek, bu kapsamda şubelerindeki tüm iş süreçlerinin baştan aşağı incelenerek yeniden yapılandırıldığını, böylece şubelerin satışa odaklanmasını ve müşterilerine yansıyan yüzlerinde hizmet kalitesinin artırılmasını sağladıklarını söyledi.

Eskiden şube personeli tarafından yapılan ipotek alma, ekspertiz, kredi izleme gibi işlemlerin tek merkezde toplandığını kaydeden Karaman, "Bu uygulamalarla başlayan net iş gücü tasarrufunu bin personele kadar çıkarmayı amaçladık. Bu personelin özellikle yeni açtığımız şubelerimizde ve hızla kurmakta olduğumuz doğrudan satış ekiplerimizde görevlendirilmesini planlamaktayız" dedi.

Karaman, genel müdürlük organizasyonunu da yeniden yapılandırdıklarına değinerek, yeni dönemde Vakıfbank'ta çağdaş bankacılığın ihtiyaç duyduğu bir çok birimin kurulduğunu söyledi.Karaman, "Genel müdürlük ve şubelerde ilk defa uygulamaya koyduğumuz pazarlama odaklı yapı ve yenilenen organizasyon sayesinde bugün pazarlama formasyonuna sahip 3 bin personel müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için var güçleriyle çalışmaktadır. Yılın bankacılık çalışmalarının tamamının hayata geçirilmesiyle kadromuzun yüzde 50'sinin pazarlama ve satışta görev almasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Her 3 ayda bir tekrarlanacak şekilde şubelere sistematik hedef verme sürecini başlattıklarını, kişi bazında ölçüm yapabilen aynı zamanda bilgi işlem ortamında erişilebilen bir performans sistemi kurduklarını kaydeden Karaman, Vakıfbank şubelerinde müdürlerin ve personelin sürekli takip ettikleri performans karneleri bulunduğunu, bu performans sistemi çerçevesinde bankanın başarılı personeline maaşının yüzde 30'una kadar başarı primi alabilme imkanı tanındığını anlattı.

Karaman, yeni bir insan kaynakları bilgi sistemine geçtiklerini, ayrıca performansı esas alan liyakat üzerine kurulu insan kaynakları politikaları geliştirdiklerini vurgulayarak, bu politikalar sayesinde performansı üst düzey olan personelin kariyerinde çok daha hızlı bir sürede yükselmesi ve özel eğitimlerle donanımının artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Karaman, bu çerçevede Vakıfbank'taki başarılı yöneticilerin yurt içi ve yurt dışındaki master programlarına katılmasını sağlayacak destekleyici
programları devreye aldıklarını aktararak, "Uygulamaya geçeceğimiz yeni personel sisteminde başarısız personelin Vakıfbank'a yük olmaması ve
başarılı personelin her türle kaynaklarla desteklenmesi esas alınmıştır" dedi.

Karaman Türkiye'de kendilerine hedef aldıkları üniversitelerde aktif bir işe alım stratejisi izlediklerini belirterek, üniversitelerde yüksek
performans gösteren öğrencilerin Vakıfbank'a sınavsız alımını sağlayacak özel işe alım süreçleri geliştirdiklerini, bu kapsamda üstün başarılı
öğrencileri bankada istihdam ettiklerini anlattı.

"VAKIFBANK BANKA KARTI 'ULAŞIM KART' OLARAK DA KULLANILACAK"

Kredi kartı alanında World ile işbirliği yaptıklarını hatırlatan Karaman, bunun dışında kart alanında ciddi kurumlar ve yeni ürünlerle
kamuoyunun karşısına çıkacaklarını söyledi.Vakıfbank'ın banka kartı ile ulaşımda yeni bir dönem başlattığını ve Vakıfbank banka kartının "Ulaşım Kart" olarak da kullanılacağını bildiren Karaman, "Ulaşım Kartla dünyanın en büyük şehirlerinde yaygınlaşan uygulamayı Türkiye'ye getirerek bu öncü hizmeti ilk kez İzmir ve Adana'da uygulamaya başlayacağız" dedi.

Karaman, konut kredilerininde ilk 3 banka arasında olma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.Karaman, kısa bir süre içinde bu alanda yeni markaları, ürünleri ve Türkiye'de ilk kez uygulanacak "Emlakçı Sadakat Programı"nın devreye gireceğini bildirdi.Bilal Karaman, bugün kamuoyu ile paylaştıkları kurumsal kimlik değişimi için 15 milyon dolar harcama yaptıklarını belirterek, "Yeniden yapılanma ve bu kapsamda teknolojik altyapı için 2005-2007 yılları arasında yaklaşık 65 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2008-2010 yılları arasında da 75 milyon dolarlık ilave teknoloji yatırımı daha yapacağız. 6 yılı kapsayan bu büyük değişimin toplam maliyetinin 155 milyon dolar olmasını planladık" diye konuştu.

Karaman, konuşmasının sonunda 30 yıldır Vakıfbank'a olan inancını hiç kaybetmediğini ifade ederek, "Bugün bu inanç ve gururla söylüyorum ki çok zor şeyler başardık. Vakıfbank'ı durağan bir yapı olmaktan çıkarıp dinamik bir fikir haline getirdik" dedi.

AA