kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu.

Microsoft'ta rota yine Yahoo'ya döndü
DÜNYANIN en büyük yazılım şirketi Microsoft, Yahoo'yu satın almak için yeniden girişimlere başladı. Microsoft birkaç ay önce 47.5 milyar dolarlık teklifiyle Yahoo'nun karşısına çıkmış ancak taraflar anlaşma sağlayamamıştı. Microsoft, Yahoo'nun yeni yönetimi ile masaya oturup satış işlemini gerçekleştirmek istiyor. Microsoft masaya iki seçenekle oturmak istiyor. Birinci seçenek Yahoo'nun sadece arama motoru kısmını 9 milyar dolara satın almak. İkinci seçenek ise şirketin tümünü satın almak.

Societe Generale'ye ikinci kez ret geldi
SATMASI için verdiği altınları bulamadığı için Goldaş'ı mahkemeye veren Societe Generale'ye İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi ret yanıtı aldı. Goldaş'tan yapılan yazılı açıklamada, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararı almasından sonra İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunan Societe Generale Bankası'nın, buradan da ret cevabı aldığı bildirildi. Açıklamada, Goldaş yöneticileri aleyhine 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda açılan soruşturmada takipsizlik verildiği hatırlatılarak 6. Ağır Ceza'nın da bankanın iddialarının doğru olmadığına karar verdiği belirtildi.

Fortis'ten çiftçiye özel kredi kartı

FORTIS, çiftçilere özel kredi kartı çıkardı. Ödemelerin isteğe bağlı olarak yılda bir kez yapılabileceği Fortis Çiftçi Kart'tan nakit para çekilebildiği gibi, üye işyerlerinden tarımsal ihtiyaçlar da karşılanabiliyor. Yılda bir kez ödeme imkânı sayesinde çiftçi ödemesini hasat zamanına göre belirleyebilecek. Açıklamada, çiftçi kartla yapılan işlemlerden puan da kazanılacağı belirtildi.