kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Son bilet Casillas'ın

LEVENT TÜZEMEN
LEVENT TÜZEMEN
İspanya ile İtalya arasındaki maçın normal ve uzatma süreleri 0-0 bitti. Tur Buffon ve Casillas'a kaldı. İspanyol kaleci takımını son yarı finalist yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Son bilet Casillas'ın
Viyana'nın, Antalya'yı aratmayan sıcağında ilk yarı ninni gibi bir mücadele izledik. Bunun baş sebebi İtalya idi. Dünya Şampiyonluğu'nun iki önemli mimarı Pirlo ile Gattuso'nun olmaması İtalya'yı katı savunma yapmaya itti.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İspanya grupta üç maçını da kazanırken rakiplerin arkasına yaptığı hızlı hücumlarla pozisyonlar bulup golleri atmıştı. İtalya, Hollanda ve Romanya maçlarında geniş alanda oynadığı için çok pozisyon vermişti. İtalya aynı tuzağa düşmemek adına 30 metrelik kendi alanında balık ağını andıran bir savunma kurunca İspanya'nın Torres, David Villa ve David Silva gibi çabuk oyuncularını içeri sokmayıp kenarlardan hücum etmeye zorladı ve başarılı oldu.

İTALYA'DAN AKILLI SAVUNMA
16. dakikada ayak bilekleri mükemmel olan David Villa'nın attığı ters çalım sonrasında Ambrosini'nin çelmesiyle düşürülmesi penaltıydı ama hakem Fandel "Oyna" dedi. İtalya akıllı savunma yapıyor ama Cassano ile soldan sinsice sokuluyordu. 19'da Cassano'nun ortasına yükselen Perrotta'nın kafa vuruşunda top Casillas'ın kucağına gitti. 24 ve 32'de David Silva'nın köşeye giden gollük şutlarını Buffon kurtardı. İkinci yarı Donadoni'nin, Cassano'nun yerine aldığı Camoranesi 61'de gole çok yaklaştı ve dönerek yaptığı gollük vuruşu Casillas çizgiden ayağıyla çıkardı. İspanya'da oyunu Senna- Xavi ikilisi kuramıyordu. Fabregas'ın girişi bu sorunu çözdü ve İspanya daha organize ve daha hızlı hücum etmeye başladı. İtalya az hücum etmesine rağmen daha net pozisyon buluyordu. 84'te Luca Toni, Di Natale'nin ortasında arkadan gelen Grosso'yu görmeyip topa dokununca İtalya büyük gol fırsatını kaçırdı.

PENALTI SİLAHI İLE ELENDİ
Uzatmalarda İtalya savunmasına gömülürken oyunu ağırdan almaya başladı. İspanya çok adamla hücum yapıyor ama Silva, Guiza ve Villa İtalya savunmasını aşamıyordu. İtalya, Dünya Şampiyonluğu'nu penaltılarla kazanmıştı. Gök Mavililer bu kez İspanya'ya penaltı silahı ile vurulup elendi. Yarı finale grup lideri olarak çıkan tek takım İspanya oldu. Penaltılarda Casillas yıldızlaştı ve yarı final biletini cebine koydu.

İSPANYA-İTALYA: 0-0 (PENALTILAR): 4-2
* STAT: Ernst Happel

* SARI KARTLAR: Iniesta, Villa, Cazorla / Ambrossini

* İSPANYA: Casillas * * * *, Sergio Ramos * * *, Puyol * * * *, Marchena * * *, Capdevilla * * *, Senna * * * *, Xavi * * (dk. 60 Fabregas * * *), Iniesta * (dk. 60 Cazorla * * *), Silva * * * *, Villa * *, Torres * (dk. 85 Guiza *)

* İTALYA: Buffon * * *, Zambrotta * *, Panucci * * *, Chiellini * * *, Grosso * * *, Aquilani * * * * (dk. 108 Del Piero * *), De Rossi * *, Perrotta * (dk. 58 Camoranesi *), Ambrossini * *, Cassano * * (dk. 74 Di Natale *), Toni *

* PENALTILAR: İspanya: Villa (+), Cazorla (+), Senna (+), Guiza (-), Fabregas (+)

* İtalya: Grosso (+), DeRossi (-), Camoranessi (+), Di Natale (-)

* HAKEMLER: Herbert Fandel, Carsten Kadach, Volker Wezel (Almanya)