kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GOL YAĞDIRDILAR Son Dünya Şampiyonu İtalya’yı 3-0 yenen Hollanda, Fransa’yı da farklı bir skorla geçti. Bu 4-1’lik skor şampiyonanın şu ana kadarki en gollü maçı oldu. İkinci yarıda oyuna giren Robben, nefis bir gol kaydetti.

Bu Portakal Bal Gibi Tatlı

LEVENT TÜZEMEN
LEVENT TÜZEMEN
İtalya'ya 3, Fransa'ya 4 gol atıp futbol dersi veren Hollanda, "Ben bu kupayı alacağım" dedi. 6 puana ulaşan Portakallar, gruptan çıkmayı da garantiledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bu Portakal Bal Gibi Tatlı
Hollanda-Fransa maçında, önce gözüme takılan bir ayrıntıyı aktaracağım. 32. dakikada Makalele kendisine faul yapan, Van der Vaart'ın yüzüne eliyle dokunuyor. Hakem Fandel faulü veriyor ama Makalele'ye sarı kartını gösteriyor. Vaart'ın tedavisi sürerken Kuyt kenara gelip kulübeden teknik direktörü Van Basten'i yanına çağırıyor ve taktikle ilgili bir şeyler anlatıyor. Bir dakika teknik direktör-öğrenci karşılıklı dialog yaşıyor. Her şey Hollanda'nın menfaati için. Bunu neden anlattım. A Milli Takım'da hiçbir oyuncu taktikle veya oynadıkları konumla ilgili bir sıkıntı varsa Fatih Terim'in yanına gidip konuşmuyor. Çünkü Fatih Terim'in hem hoca hem lider olması hem de karizması böyle bir diyaloğa izin vermiyor. Her şeyi Fatih Terim yapmaya kalktığı için de bizim futbolcular etliye sütlüye karışmıyor. Yıpranan Terim oluyor. Bu yüzden Fatih hoca sorumluluk konusunda etrafındaki sınırları kaldırıp biraz da futbolcuya sorumluluk yüklemeli.

LİDER ŞEF OLMALIDIR

Bir liderin görevi emirler vermek değil koordinasyonu sağlamaktır. Önemli olan liderin başarısı değil takımın başarısıdır ve bir lider orkestra şefi gibi olmalıdır. Van Basten kendisi gibi akıllı bir takım yaratmış. Hollanda orkestrası izleyeni büyülüyor, müthiş keyif veriyor. Hollanda, İtalya'dan sonra Fransa'yı da ezip geçerken tam bir akıl karşılaşması oynadı. Kuyt'un erken golünden sonra Hollanda, Fransa'nın üzerine delicesine gitmedi. Topun kendisinde kalmasını sağlamak için sürekli ayağa pas oynadı. Ribery-Govou gibi sprinter oyunculardan baskın yememek için alan savunması yaptı, beklerini de hücuma çıkartmadı. Fransa'da Ribery canını dişine takarak oynuyordu. Şemsiye gibi açılıp kapanan Hollanda önünde Fransa Govou ve Ribery ile pozisyon buldu ama sahneye büyük kaleci Van Der Sar çıktı. İkinci yarı Fransa'nın üzerine çok adamla geleceğini düşünen Van Basten, Robben-Van Persie silahını sahaya sürdü. Bu hamle Fransa'nın sonu oldu.