kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte futbol!

LEVENT TÜZEMEN
LEVENT TÜZEMEN
'Ölüm Grubu'nda Hollanda, İtalya'ya futbol dersi verdi ve rakibini 3-0 yendi. İzleyicilerin gözünün pasını silen Portakallar'ın golleri; Nistelrooy, Sneijder ve Bronckhorst'tan geldi..
Turnuvanın en güzel maçını izledim. Kıran kırana geçen Hollanda- İtalya düellosunda Van Basten'in genç ve dinamik ekibi, tecrübeli ve yaşlı oyunculardan kurulu son dünya şampiyonu İtalya'ya top göstermedi. Van Hooijdonk'la yaptığımız sohbette "Hollanda'nın şansı yok; gruptan çıkamazlar" demişti. Ancak Bern'de karşımıza; ayağa çabuk ve isabetli pas yapan, kanatları akıllı kullanan, hücuma çabuk çıkan, savunmaya aynı hızla dönen, uyumlu, mükemmel ve fırtına gibi bir Hollanda çıktı. Ön liberodaki De Jong-Engelaar ikilisinin önünde oynayan Sneijder-Van der Vaart- Kuyt üçlüsü, çabuklukları ve top kullanma becerileriyle maç boyunca İtalya'nın canına okudu. Zaten daha ilk yarım saatte gidişat belli oldu. 26'da Sneijder'in şutuna ayak koyan Van Nistelrooy takımını öne geçirdi. 31'de ise futbol okullarında gösterilecek bir kontratak organizasyonunda Van Bronckhorst müthiş bir depar sonrası Kuyt'u gördü. Bu oyuncunun kafayla indirdiği topa zor durumda ayak sokan Sneijder farkı ikiye çıkardı.

VAN BRONCKHORST BÜYÜLEDİ
Van Hooijdonk, Hollanda'nın savunması için "Çok zayıf" demişti. Ancak asıl yol geçen hanı İtalya savunmasıydı. İtalya, Cannavaro'nun eksikliğini Materazzi ve Barzagli ile dolduramadı. Bu ikili ağır ve hamlesiz oyuncular olduklarından arkalarına atılan toplara yetişemediler. Hollanda'nın hücum beki Van Bronckhorst izleyenleri büyüledi. İkinci goldeki katkısını yeterli görmemiş olacak, 79'da geriden gelip İtalya savunmasının arkasına sarktı ve skoru 3-0 yaparak galibiyetin mimarlarından biri oldu. Futboluyla keyif veren bu Hollanda kupaya damgasını vurur.

JENERİKLERE GEÇECEK GOL
Maç boyunca futbolun bütün güzelliklerini ortaya koyan Hollanda'nın attığı ikinci gol uzun yıllar konuşulacak cinstendi. Takımını müthiş bir deparla atağa kaldıran Bronckhorst'un uzun topunu Kuyt kafayla indirdi. Bir anda o noktada biten Sneijder topu iğne deliğinden geçirerek taraftarlarını coşturdu. Takımın en büyük yıldızı Nistelrooy da İtalya karşılaşmasını boş geçmedi.
Haberin fotoğrafları