kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Ayaklarınıza sağlık

Türkiye'nin yaşadığı sevinci Cenevre'den görüyorum. İnsanların zafer sarhoşluğundan kendini sokaklara attığını biliyorum. Biz bu zaferi anamızın ak sütü gibi hak ettik. Şimdi diyorum ki; Avrupa Avrupa duy sesimizi işte bu Türkler'in ayak sesleri. Bekle bizi Viyana bu yürekli adamlarla Valsler kentini de ayağa kaldıracağız.
Arda turnuva öncesi bir röportajında şöyle demişti: "Bu şampiyonada oynatmayan değil, oynayan kazanacak. Orta sahası ve hücum hatta basan takım işi bitirir" Milli Takım olarak Arda'nın verdiği başarı tarifini sadece İsviçre'ye karşı ikinci yarı uygulamiş ve kazanmıştık.
Çek maçında ilk yarı karşımızda oynayan ve oynatmayan bir takım bulunca golü aramaktan çok gol yememe düşüncesi içindeydik. Çünkü beraberlikte sonucu penaltıların belirleyecek olması futbolcularımızın aklını olumsuz olarak çelmişti. Çeklerin ilk toplara basması sonucu yerden ayağa isabetli pas oynayamadık ve uzun toplarla hücuma çıktık ve Çekler'in daha çok topa sahip olmasını sağladık. Kanatlarımızı çalıştıramadık. İsveçli hakem de Çekler'den yana tavır koyup bizi sindirmeye çalıştı. Çünkü hakem Peter Aurelio ve Topal'a kolay sarı kart çıkartarak hassas bölgede görev yapan bu iki oyuncumuzun elini kolunu bağladı.

HATIRLATMAYA GELDİK
Eflatun, "Kararsızlık tehlikeye, korkaklık ölüme cesaret ise zafere götürür" demiş. İkinci Sabri'nin ve Kazım'ın girmesi takımı ateşledi. Çekler'in üzerine cesaretli gitmeye başladık ve onları kalelerine hapsettik. SabriArda kanatlardan Çekler'i yelpaze gibi sallıyordu. Emre'nin Emre Aşık ile değişmesine izin vermeyen Çek ruhlu İsveçli hakemler ikinci golü resmen yedirdi. Ama yıkılmadık ayaktaydık, yüreğimizde cesaretimiz kor ateş gibiydi. Arda ile umut kapısını açtık. Cech'in hatasını affatmeyen Nihat'la skoru eşitledik. 89'da Nihat sahneye çıktı ve Çekler'in turnuvadan Checkout'unu verdi. Ve Türkiye'nin tarih yazmasını sağladı. Terim, "Dünya futboluna kendimizi hatırlatmaya geldik" demişti.Cenevre'deki ilk hatırlatma muhteşemdi. Ayaklarınıza sağlık 11 altın adam.