kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuttosport: Tolga forvet oynayacak

Yeni Haber
İtalyan spor gazetelerinden Tuttosport, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çarşamba akşamı Almanya'yla yarı final karşılaşması oynayacak olan Türkiye'nin, sakatlıklar ve kart cezaları nedeniyle nasıl bir ilk 11 oluşturacağının büyük merak konusu olduğunu yazdı.

Haberde, üçüncü kaleci Tolga Zengin'in forvet olarak sahaya sürülme ihtimali bulunduğuna da değinilerek, Teknik direktör Fatih Terim'in, ''Üçüncü kaleciyi forvet olarak oynatacağım. Yaşadığımız olağanüstü durum nedeniyle, hiç kimse sadece normal mevkinde oynama lüksüne sahip olamaz'' dediği ileri sürüldü.

''Kaleci, haydi hücuma'' başlığıyla yayımlanan yarım sayfalık haberin spot cümlelerinde şu ifadelere yer verildi:

''Dokuz oyuncudan mahrum durumdaki Türk teknik direktör, UEFA'ya kızgın ve de sürpriz hazırlığında. Terim: 'Zengin, forvet olarak oynayacak' diyor.''

Haberde, 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda UEFA'nın final karşılaşması öncesinde sakat oyuncu sayısındaki fazlalık nedeniyle Almanya'ya kadroya 1 oyuncu takviyesi izni vermiş olduğu hatırlatılarak, ''Ancak UEFA, Türkiye'nin talebine ise olumsuz yanıt verdi. Dolayısıyla zavallı Terim, kaleciyi forvetlik yapmayı öğreterek de olsa kendi başının çaresine bakmak durumunda'' denildi.

Aynı iddia, ''Türkiye'de alarm: Kaleci Tolga forvette oynayabilir'' başlığı altında, Corriere dello Sport gazetesinde de yer aldı.Corriere dello Sport'taki haberde de Terim'in, Tolga'yla ilgili olarak, ''Maç sonuna doğru kaleci ya da forvet olarak onu da oynatabilirim. Mevcut durumda hangi mevkide oynayacaklarına ilişkin kararı oyunculara bırakabilecek durumda değilim'' dediği kaydedildi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT: TERİM ŞİMDİ FİNALİ HEDEFLİYOR

La Gazzetta dello Sport ise ''Terim şimdi finali hedefliyor'' başlığıyla yayımladığı haberde, şu değerlendirmeye yer verdi:

''İlk yarı final karşılaşması Basel'de oynanacak. Almanya favori takım, ama Hırvatistan maçıyla moral depolamış Türkiye'nin başında Terim var. Almanların rakiplerini küçümsemeleri imkansız.''

Türkiye'nin maç hazırlıklarına ilişkin bir başka haberde ise ''Orta alanda alarm. Emre (Belözoğlu) Terim'le kavganın ardından yine sahaya dönebilir'' denildi.

Haberde, Ay-yızdızlı formayı giyen Almanya doğumlu Hamit Altıntop ve Hakan Balta'nın ise ''Maçı alabiliriz'' dedikleri belirtildi.