kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ENFLASYONA KARŞI JAPONABD İŞBİRLİĞİ Japonya Maliye Bakanı Nukaga (sağda), ABD Hazine Bakanı Paulson ile görüşmesinde Japonya'nın, artan petrol ve gıda fiyatlarını durdurmak için ABD ile birlikte çalıştığını söyledi.

Fed, enflasyon inancını kıracak Avrupa faiz artıracak

HAFTA içinde yapılan enflasyon karşıtı açıklamalardan bazıları şöyle:

* Fed Başkanı Ben Bernanke: Bankanın görevi yükselen yakıt ve gıda maliyetlerinin tüketicide fiyat artışlarının kalıcı olacağı inancının yerleşmesini önlemek. Enflasyonist hareketlere karşı kararlılıkla ilerleyeceğiz.

* ECB Başkanı Jean- Claude Trichet: Faizler temmuzda artacak. Bu söylemim tamamen enflasyon beklentilerini sabitleme ihtiyacından kaynaklanıyor.

* Fed Philadelphia Başkanı Charles Plosser: Fed şartlara uyum gösterecek. Enflasyonun kontrolden çıkmamasının sağlanması gerekiyor.

* Finlandiya Merkez Bankası Kurul Üyesi Erkki Liikaken: Avrupa Merkez Bankası enflasyona karşı hassas alarmda. Temmuzda bir faiz artırımı kesin olmamakla birlikte olası.

* Kanada Merkez Bankası: Enflasyon konusunda kaygılıyız.

* Alman Merkez Bankası Başkanı Axel Weber: Enflasyonist gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Gerektiğinde harekete geçeceğiz.