kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

KEY'de ödeme süreci 21 Haziran'da başlıyor
KONUT
Edindirme Yardımı (KEY) alacak hak sahiplerine ödeme sürecinin 21 Haziran 2008 tarihinden sonra başlatılacağı bildirildi. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, KEY hesaplarıyla ilgili olarak, hataların düzeltilerek daha fazla kişiye KEY ödemesi yapılabilmesi için, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in yetkisinde bulunan iki aylık süre uzatımı talebinin olumlu karşılandığını daha önce duyurduklarını hatırlattı. Sayın, bu çerçevede hatalı ve eksik evrakı bulunan kurumlarla temasa geçildiğini ve gerekli çalışmaların yapıldığını, yapılmaya da devam ettiğini vurguladı. Ellerinde bulunan evrakı tam olanların listesinin, iki aylık ek sürenin sonunu beklemeden Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına vereceklerini açıklayan Sayın, ödeme günü, isim listelerinin ilanı gibi işlemlerin Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından belirleneceğini ve ödemelerin de Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacağını bildirdi.

Eti, Konya Ovası'nda kuraklığa 'Dur' diyecek
KÜRESEL
ısınmanın tehdit ettiği Konya Havzası'nda su kaynaklarını korunması amacıyla Eti Burçak ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye işbirliği ile Çumra ve Beyşehir'de üç yıl start verilen "yağmurlama" ve "damlama" usulü modern sulama projesi uygulamaya geçti. Buğday ve şeker pancarı ekili 4 ayrı noktada tesis edilen projeyle ilgili çalışmaları dün yerinde inceleyen Eti Pazarlama Grup Başkanı Şule Atabey Şamlı dünyanın en önemli iki yüz bölgesinden biriyken vahşi sulama yöntemleri nedeniyle su kaynakları hızla tükenen Konya'nın 2030'larda ciddi kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekerek, "Bu dünyada doğal kalmış bir şeyler hâlâ var. Hâlâ umut var" dedi.

Marmara Denizi'nde büyük yarış sona erdi
DENİZBANK'IN
sponsorluğunda, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) tarafından 7-8 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen "DenizBank Marmara Kupası" yat yarışlarında dereceye girenler, 12 Haziran Perşembe akşamı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Bu yıl 33. kez düzenlenen ve Marmara Denizi'ndeki en önemli açık deniz yarışı olarak kabul edilen "DenizBank Marmara Kupası" yat yarışına toplam 30 yat katıldı. Pazar günü sona eren yarışın galipleri IRC. I sınıfında PROVEZZA 5 ile Ergin İmre, IRC. II'de Fair Wind ile Levent Karabeyoğlu, IRC. III'de Kybele ile Sedat Devrim ve IRC. IV sınıfında Mor Finn ile Orhan Aarda oldu. Ödül töreninde bir konuşma yapan DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Bankamıza da adını veren 'deniz', bizlerin hayatında çok önemli bir yere sahip. Bizler, bir anlamda ilk kuruluş misyonumuza da sahip çıkarak, Denizbank olarak bu desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.