kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
VEDAT BAYRAM

Bunlar amatörce oyunlar!

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 495 amatör kulübün temsilcisidir. Kimse sakın onların amatör ifadesine takılıp da küçümseme yanlışına düşmesin. Çünkü onlar Türk futbolunun temel taşlarıdır. Zor şartlarda verdikleri mücadele ne kadar "yoğun ve hırçın" olursa Türk Milli Takımı ve profesyoneller de o denli güçlü olur. Gerçi bir dönem önce başkanlarını Futbol Federasyonu yönetimine vererek pasivize oldularsa da önem dereceleri yüksektir. Medyadan gereken ilgiyi göremediklerinden sizlerin onlar hakkında bilgi sahibi olmadığınıza inanıyorum. Bugünlerde ise sıkıntıları şimdiye kadar görülmediği derecede çok. Niye mi?
Önümüzdeki günlerde başkanlık seçimleri var da ondan. Sakın ne var bunda deyip geçmeyelim. Öyle iddialar var ki, öyle veya böyle neticelense yine kaybeden Türk futbolu olacak. Kulis çalışmalarına kulak verdiğimizde ilk kez seçimin siyasilerle irtibatlandığına şahit oluyorum. Bu problem adaylar etrafındaki kurnazların cambaza bak oyununa rağmen şimdiden dışarı sızmış. Başkan adayları mı? Onlar da kurgunun kurbanı iki dost...
Biri mevcut başkan Sait Yücel diğeri ise Yeniköy Başkanı Ali Düşmez. Yücel taraftarları, Düşmez'i iktidar partisi il genel meclis üyesi olarak girdiği seçime siyaset karıştırmakla suçluyorlar. Tabi bunun karşısında kendileri de direnişe geçip siyasi bir blok oluşturma çabasındalar. Hani şu etki ve tepki prensibi var ya . Evet dedik ya işte 'kurban bu başkan adayı" dostlarım.

HER DEVRİN ADAMLARI!
Ya asıl aktörler? Onlar da işi pompalayıp kurbanları yarın zora sokacak kurnazlar. Öyle bir kurgu yapmışlar ki gölgeli! Kaybedeni kayıp. Kazananı ondan da kayıp. Tek kazananı seçimi ve tabiki işi götürmeye çalışıp kulis yapan ikinci ve üçüncü adamlar. Niye mi? Çünkü onlar her devrin adamı. En azından biz böyle hesaplarken sözde stratejistler bir hata yaptı. 11 Haziran'da kongreye giden Sait Yücel taraftarları planlarına uygun kongre tuttular. Düşmezciler çoğunluk sağlanamaz diye taraftarlarını kongreye yollamadılar. Şimdi ise "Gaziosmanpaşa Arnavutköy Kulübü deplasmanında sahte imza var diye itiraz ediyorlar" Olur mu? Bilmem. Tren kaçtı gibi geliyor. Başta da dedik ya adaylardan biri bu son hatayla 2.kez kurban oluyor. Kulaklarınız çınlasın eski başkan Talay! Boşa çalışmışsınız boşa.